Coronaoverblik: Trump planlægger at straffe Kina for virusudbruddet

LYNOVERBLIK: Præsident Trump hævder stik imod sin egen efterretsningstjeneste at have set beviser på, at coronavirus er blevet skabt i et kinesisk laboratorium, hvorfor han planlægger sanktioner. Få dit hurtige coronaoverblik her.

Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Velkommen til Altingets daglige coronanyhedsoverblik, hvor vi giver dig en ultrakort opdatering på udbredelsen af smitten og nyt om de politiske og økonomiske konsekvenser af virussen.

Politik

  • Arbejdernes internationale kampdag har i dag stået i coronaepidemiens tegn, hvor der sideløbende med de politiske taler fra digitale mediekanaler forhandles videre på fase to af genåbningen og coronahjælp til ældre.
  • For sidstnævnte er der fredag formiddag indgået en bred aftale, der lemper restriktioner på plejehjem, så beboerne fremover kan få besøg af familie og nære pårørende. Bag aftalen står alle partier på nær Venstre, der forlod forhandlingerne sent i går aftes. Aftalen får ros af Ældre Sagen og KL. Læs mere her.

Læs også

  • Detaljerne i genåbningens anden fase vil regeringen præsentere i næste uge, fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) i sin 1. maj-tale, hvor hun forsikrede sit digitale publikum, at coronavirussen ”kun har forsinket – ikke aflyst – arbejdet” med at sikre ret til tidlig pension. Læs hele talen her.
  • Du kan desuden læse 1. maj-taler fra partilederne Pia Olsen-Dyhr (SF), Pernille Skipper (EL) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) her.
  • Står det til et flertal uden om regeringen, skal de ældste elever tilbage på skolebænken inden sommerferien. Også selvom det måske kun kan blive til to timer om dagen, lyder kravet fra blandt andet Venstre. Læs mere her.

Økonomi

  • Regeringens støttepartier lufter nu idéen om, at skattestigninger kan være en mulighed, når offentlige investeringer skal bringe økonomien tilbage på sporet efter coronakrisen. Det kan blive nødvendigt, siger både SF, Enhedslisten og De Radikale til Børsen.

Globalt

  • USA’s præsident, Donald Trump, planlægger nu at straffe Kina med økonomiske sanktioner og ved at nægte at betale af på landets gæld til Kina, skriver CNN. Det sker, efter at præsidenten på et pressemøde har hævdet at have set beviser på, at coronavirus er blevet skabt i et kinesisk laboratorium.

Coronatal

  • Antallet af testede danskere er nu oppe på 206.576, oplyser Statens Serum Institut (SSI). Yderligere 153 er bekræftet smittet, så der i alt nu er 9.311 bekræftede smittetilfælde i Danmark.
  • Smittetrykket er efter den første del af genåbningen af Danmark vokset fra 0,6 til i perioden fra 19.-24. april at ligge på 0,9, oplyste SSI i går eftermiddags.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00