Dagens overblik: Kommuner kalder centralt regeringsforslag meningsløst

KL angriber idéen om at aktivere ledige indvandrere på fuld tid. SF brugte EU-midler på en kampagne, der ikke handlede nok om EU. Og tidligere medlemmer af S-erhvervsklub fortæller, hvad de kom for. Få morgenoverblikket mandag.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er den ansvarlige minister, der skal finde en model for regeringens ambition om at sende ledige indvandrere i tvungen aktivering. (Arkivfoto)
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er den ansvarlige minister, der skal finde en model for regeringens ambition om at sende ledige indvandrere i tvungen aktivering. (Arkivfoto)Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

God morgen og velkommen til et hurtigt rids af nyhederne i dansk politik på den første morgen i en ny uge.

Vi begynder i Berlingske, som fortæller, at kommunerne nu kommer med deres egne forslag til at få flere indvandrere i job. Det gør de blandt andet for at overbevise regeringen om at gå væk fra idéen om at aktivere indvandrere 37 timer om ugen.

"Vi vil få meget aktivering, der er aktivering for aktiveringens egen skyld, det vil for mange give meget lidt mening og tilmed være meget omkostningsfuldt," siger borgmester i Aalborg og formand for KLs udvalg for arbejdsmarked og borgerservice, Thomas Kastrup-Larsen (S).

Kommunerne foreslår i stedet blandt andet, at flere ledige indvandrere skal betragtes som jobparate, opkvalificering skal målrettes og især fokusere på danskundervisning, og den virksomhedsrettede indsats skal styrkes.

Kom i S-erhvervsklub for at møde ministre
Selv om Socialdemokratiets erhvervsklub ikke formelt har noget med regeringen at gøre, er det netop S-topfolkenes position som ministre, der gør det interessant at være med i klubben.

Det siger Stine Bosse og Tine Aurvig-Huggenberger, der begge har siddet med i den socialdemokratiske klub, til Altinget. Her betaler man 20.000 kroner for at være medlem. Til gengæld kan man komme til møder med folk som Mette Frederiksen, Nicolai Wammen og andre topministre.

Hør, hvordan de to tidligere medlemmer oplevede klubben, i artiklen her

Læs også

Regioner kræver milliarder ekstra til sundhed
Om en uge er der sættemøde mellem regeringen, KL og Danske Regioner op til årets forhandlinger om økonomien i kommuner og regioner.

Og regionerne er nu klar med deres krav til, hvor mange ekstra penge der skal gå til sundhedsvæsnet næste år: 2,1 milliarder.

Det er højt sat, siger sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen, til Altinget.

Læs mere her.

SF brugte EU-midler forkert 
I sommeren 2017 iværksatte SF en kampagne om plastik i verdenshavene, og en del af pengene kom fra EU, som støtter projekter og kampagner, der bidrager til oplysning om EU.

Men kampagnen handlede kun i mindre grad om EU, og SF blev derfor bedt om at tilbagebetale 204.765 kroner, viser dokumenter, som Berlingske i dag kan fortælle om.

Læs historien her.

Forskere: Dyr støtte til biogas er skørt
Den offentlige støtte til biogas koster statskassen større og større beløb, og det er ikke noget smart sted at bruge klimamilliarder, siger topforskere.

Politiken fortæller i dag, at et internationalt forskerhold nu kritiserer støtten til biogas, samtidig med at tal viser, at den satte rekord med 2,6 milliarder kroner sidste år.

"Det er helt skørt," siger seniorforsker Tim Searchinger fra det amerikanske Princeton Universitet til avisen.

Læs mere her.

 

Det sker i dag

  • Klokken 10: Møde i folketingssalen

  • Klokken 11: Miljøministeren besøger Svendborg Kommune

  • Klokken 13: Københavns demokratitopmøde 2021

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Stine Bosse

EP-kandidat, Moderaterne, formand, PlanBørnefonden, TelePost Greenland og NunaOil, bestyrelsesmedlem i Allianz Group og Assistancebolaget
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

Tine Aurvig-Huggenberger

Fhv. direktør, Kreativitet og Kommunikation, fhv. næstformand, LO (FH)
Master of Public Administration, CBS 2010, tillidsmandsuddannet

0:000:00