Danmark får sin yngste borgmester nogensinde

REKORD: 24-årige Christina Krzyrosiak Hansen er ny borgmester i Holbæk. Dermed slår hun også rekord som landets yngste borgmester.

Christina Krzyrosiak Hansen har vundet slagsmålet om borgmesterposten i Holbæk.

Det skriver TV 2 Øst.

Med sine 24 år bliver Krzyrosiak samtidig Danmarks yngste borgmester nogensinde.

Hun overtager posten fra den nuværende Venstre-borgmester Søren Kjærsgaard, der fik et dårligt valg i Holbæk, hvor Venstre blev halveret fra 12 mandater til seks i byrådet.

Socialdemokratiet nøjes med en lille tilbagegang på et mandat til ni i alt, og dermed er partiet nu det største parti i byrådet.

Den nye, unge borgmester har fået posten med opbakning fra Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, der har forhandlet i løbet af natten og igen onsdag formiddag.

Konstitueringen betyder også, at Dansk Folkepartis spidskandidat John Harpøth får viceborgmesterposten.

Ifølge sn.dk har partiet dog kun lavet en konstituering og ikke en politisk aftale. Den skal nemlig gerne have et bredere flertal, og derfor har de inviteret Radikale og Lokallisten - hele Holbæk kommune til forhandlinger.

Trods den unge alder er Christina Krzyrosiak Hansen ikke ny i politik. Hun blev valgt ind i byrådet første gang ved kommunalvalget i 2013 og har en fortid som aktiv i partiets ungdomsorganisation Danmarks Socialdemokratisk Ungdom.

Michael Aastrup Jensen (V) har indtil nu været indehaveren af rekorden som den yngste borgmester, siden han i 2001 blev borgmester i Randers i alder af 25 år.

Forrige artikel Nordjysk S-borgmester stormer frem trods benhård sparepolitik Nordjysk S-borgmester stormer frem trods benhård sparepolitik Næste artikel Dramaet fortsætter i Slagelse: S-flertal smuldrer under Dyrby Dramaet fortsætter i Slagelse: S-flertal smuldrer under Dyrby