Om  
Martin Danielsen
Lisbeth Dalgaard Svanholm

Dansk Arbejdsgiverforening vælger ny formand

Det bliver Martin Danielsen, der overtager formandsposten hos Dansk Arbejdsgiverforening fra Lisbeth Dalgaard Svanholm, da hun fratræder posten efter fem år. 

Martin Danielsen er af Dansk Arbejdsgiverforenings bestyrelse valgt som organisationens formand. 
Martin Danielsen er af Dansk Arbejdsgiverforenings bestyrelse valgt som organisationens formand. Foto: Dansk Arbejdsgiverforening
Emilie Tilma

Dansk Arbejdsgiverforening har i dag fået ny formand. 

Bestyrelsen har valgt, at det bliver Martin Danielsen, der skal afløse Lisbeth Dalgaard Svanholm som formand. Det fremgår af en pressemeddelelse sendt til Altinget. 

51-årige Martin Danielsen er til daglig direktør for den fynske transportvirksomhed Schou-Danielsen Logistik og har siden 2014 været formand for DTL – Danske Vognmænd. Hertil er han også medlem af forretningsudvalget i Dansk Erhverv.

Om sin nye stilling fremhæver Danielsen især Dansk Arbejdsgiverforenings afgørende rolle i forhold til at koordinere overenskomstforhandlingerne på arbejdsgiversiden.

"En af DA’s vigtigste opgaver at påvirke de politiske beslutningsprocesser, så danske virksomheder kan have den stærkest mulige konkurrenceevne. Her er det ikke mindst helt afgørende, at virksomheder over hele landet har adgang til den kvalificerede arbejdskraft, som de har brug for – til gavn for både erhvervslivet og det danske samfund," fortæller han. 

Samtidig sender han en respektfuld tanke til Lisbeth Dalgaard Svanholm, som han overtager posten fra: "Lisbeth har været en stærk og meget værdsat formand for DA, og jeg vil gøre mit ypperste for at løfte den tunge arv efter hende". 

Martin Danielsen er uddannet cand.merc. i finansiering og regnskab fra Syddansk Universitet. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Danielsen

Formand, Dansk Arbejdsgiverforening (DA), formand, DTL – Danske Vognmænd, direktør, Schou-Danielsen Logistik
cand.merc. i finansiering og regnskab (SDU 1996)

Lisbeth Dalgaard Svanholm

Bestyrelsesmedlem, Madkulturen, fhv. formand, Dansk Arbejdsgiverforening
forsikring FX1, merkonom (CBS), HD1 (CBS)

0:000:00