Om  
Inger la Cour Andersen

Trods russisk modvilje får dansker endnu en periode som direktør for FN-organisation

Inger la Cour Andersen er blevet godkendt af FN's generalforsamling til at forsætte som administrerende direktør for FN's miljøorganisation trods russisk modstand.

Inger la Cour Andersen er blevet genvalgt til posten som administrerende direktør for FN's miljøorganisation.
Inger la Cour Andersen er blevet genvalgt til posten som administrerende direktør for FN's miljøorganisation.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Den danske administrerende direktør for FN's miljøorganisation, UNEP, Inger La Cour Andersen er blevet godkendt til at forsætte på posten af FN's generalforsamling. Der sker på trods af, at Rusland har forsøgt at modsætte sig genudnævnelsen.

Det skriver FN's generalsekretær i en pressemeddelelse.

Inger La Cour Andersens første fireårige embedsperiode udløber i år, og FN's generalsekretær António Guterres meldte allerede sidste år intentionen om at genudnævne Andersen til posten ud til medlemsstaterne. 

Rusland forsøgte ellers at blokere for genudnævnelsen på grund af en utilfredshed med Inger La Cour Andersen efter, at organisationen i oktober sidste år offentliggjorde en miljørapport, der konkluderede, at krigen i Ukraine har store miljømæssige konsekvenser.

En afvisning af Inger La Cour Andersne krævede dog tilslutning fra mindst halvdelen af medlemslandene, der nu endegyldigt har godkendt hende til endnu en periode i spidsen for miljøorganisationen. Hendes nye embedsperiode starter 15. juni 2023 og slutter 14. juni 2027.

Inger La Cour Andersen er uddannet økonom, og hun har tidligere været generaldirektør for den internationale naturbeskyttelsesorganisation IUCN. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger la Cour Andersen

Adm. direktør, UN Environment
bachelor i udviklingsøkonomi og politik (University of North London 1981), MA (Uni. of London 1982)









0:000:00