Danske Statsministre #3: Første del om Estrup – den længst siddende regeringsleder og måske en dansk diktator?

PODCAST: J.B.S Estrup var konseilspræsident i 19 år, af nogen beskyldt for at nærme sig en diktator og den eneste danske regeringsleder, der er blevet udsat for et attentatforsøg. Hør i det første afsnit af to afsnit om Estrup om de unge år, hvor Estrup blandt andet var svækket af tuberkulose, i denne udgave af Danske Statsministre.

Allerede i 1854 blev Estrup valgt som folketingsmand i Randerskredsen som medlem af partiet Nationale Godsejere, der senere blev til partiet Højre.

Da Estrup døde juleaften 1913 havde han været konseilspræsident i 19 af de år – og en del af det politiske liv i over 50 år.

Han overlevede et attentatforsøg i 1885, hvor to skud blev sendt af sted mod ham på Esplanaden i København. J.B.S Estrup reagerede på hændelsen ved at spørge gerningsmanden, typografen Julius Rasmussen: "Skyder De mig?".

På trods af oplevelsen fortsatte Estrup ufortrødent videre til et middagsselskab.

Hør det første af to afsnit om J.B.S Estrup her med vores værter Andreas Bach Mortensen og Nicolai Søndergård Kjær.

Klik her og abonner på Danske Statsministre i iTunes. Find os på PodBean her og på Soundcloud her.

Forrige artikel Parlamentet #6: Østrigsk børnecheck, Brexit-sortsyn og slaget om EU’s pengekasse Parlamentet #6: Østrigsk børnecheck, Brexit-sortsyn og slaget om EU’s pengekasse Næste artikel Parlamentet#7: GroKo, europæiske topposter og nye danske EU-kandidater Parlamentet#7: GroKo, europæiske topposter og nye danske EU-kandidater
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.