Danskerne vil forbyde burkaen

FORBUD: Et flertal af danskerne ønsker forbud mod burkaen, viser ny måling. "Mange danskere har forståelse for, at burka og niqab er islamismen i sin reneste form," siger integrationsordfører i DF, Martin Henriksen. 

Det skal være slut med burkaklædte kvinder i det offentlige rum.

Det mener et flertal af danskerne ifølge en ny meningsmåling, der er foretaget af Norstat for Altinget. Den viser, at seks ud af ti er tilhængere af et direkte forbud mod burkaen. 

Og den måling er ifølge integrationsordfører i Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, udtryk for, at danskerne har indset problemerne med den kontroversielle beklædningsgenstand:

"Mange danskere har forståelse for, at burka og niqab er islamismen i sin reneste form. Det er et forsøg på at dele mennesker op i rene og urene. Burkaen udtrykker islams forskelsbehandling af kønnene," siger integrationsordfører i Dansk Folkeparti, Martin Henriksen. 

V-vælgere vil forbyde
I Venstre glæder integrationsordfører Marcus Knuth, der over sommeren har været stor fortaler for et forbud, sig over den folkelige opbakning:

"Der er flere og flere mennesker i Danmark, der indser, at burkaen ikke bare er en beklædningsgenstand. Der er en masse ting, som fører med: Kvinden må ikke arbejde, gå alene, tale med fremmede. Det er kvindeundertrykkelse, der minder om et socialt fængsel," siger han.

Han fortæller, at der fortsat ikke er en egentlig partilinje på burkaspørgsmålet i Venstre. 

Internt i partiet har burkaen været årsag til uroligheder. Integrationsordfører Marcus Knuth mente, at et forbud "kun var et spørgsmål om tid", mens partiets anden fløj anført af Jan E. Jørgensen og Bertel Haarder hellere så, at de burkaklædte kvinder fik frataget retten til kontanthjælp

LA siger nej tak
Målingen får ikke integrationsordfører i Liberal Alliance, Laura Lindahl (LA), til at ændre kurs. 

"Vi tror ikke, at et forbud vil hjælpe noget. Hensynet skal tages til de kvinder, der bliver presset til at tage den på, og vi tror ikke, at de mænd, der presser kvinderne, springer ud som liberale, moderne mænd, hvis vi indfører et forbud. I øvrigt er det i forvejen forbudt at tvinge folk til at gå med burka," siger hun.

I sommerferien har burkaen været et hedt politisk emne, og både Konservative og Socialdemokratiet har ytret ønske om et forbud. Mette Frederiksen (S) har blandt andet erklæret, at hun vil drøfte burkaens fremtid i Danmark med regeringen. 

Selv det radikale folketingsmedlem Lotte Rod var i et døgns tid, inden partiledelsen bad hende rette ind, tilhænger af forbuddet. 


 

Forrige artikel Regeringen dropper grønt nationalregnskab Regeringen dropper grønt nationalregnskab Næste artikel Røde partier raser over besparelser på DSB Røde partier raser over besparelser på DSB