David Trads: Dovne-Thyra er spild af skattekroner

KOMMENTAR: Økonomiminister Ammitzbøll-Bille lader pengene fosse ud af statskassen, godt hjulpet af LA's partiledelse, der har skabt et offentligt finansieret beskæftigelsesprojekt til Thyra Frank, mener David Trads.

Jeg ved godt, at de fleste efterhånden synes, at Liberal Alliances regeringsdeltagelse er en joke – marginalskatten er ikke faldet, men steget; det offentlige forbrug er ikke faldet, men steget – men for mig er det allerværste faktisk at se, hvordan partiet ødsler med skattekronerne.

Dengang partiet sad i opposition, angreb Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll-Bille igen og igen hånende alle andre om, hvor nemt det er ’at bruge andre folks penge’ – og de sang lystigt omkvædet om, at 'socialister til sidst altid ender med at løbe tør for andres folks penge'.

Det var sjovt dengang – men i dag må det gøre ondt på de liberalister, som stolede på dem, at se, hvordan Liberal Alliance er blevet til velfærdsnarkomaner. Væksten i det offentlige forbrug var sidste år på 1,0 procent – langt større end under Thorning-Schmidt – og det skyldtes selvsagt den førte politik.

Der er ikke en krone at spare i det offentlige, når LA selv får chancen for at bruge løs af andre folks penge – altså dine og mine skattekroner. Alt det, de brægede op om i opposition, er forsvundet. Økonomiminister Ammitzbøll-Bille lader pengene fosse ud af statskassen.

De begyndte allerede, da LA trådte ind i regeringen i november 2016 – for da valgte partiledelsen at skabe et offentligt finansieret beskæftigelsesprojekt til Thyra Frank, der ellers var blevet eftertrykkeligt vraget af vælgerne ved folketingsvalget i juni 2015.

Thyra Frank blev udnævnt til ældreminister – en nyoprettet post, der blev udskilt fra Sundhedsministeriet, og som i dag reelt består af en departementschef, en særlig rådgiver, et ringbind og en minister af navn, men overhovedet ikke af gavn. De få gange, hun siger noget, går det galt.

Af samme årsag siger Thyra Frank så lidt som overhovedet muligt. I sit første år som ældreminister havde hun ikke et eneste lovforslag i Folketinget – og i år kommer der heller ikke et eneste, kan man forstå på regeringens lovkatalog*. Det er – ærligt talt – helt til grin.

Det er dog – skal jeg hilse at sige – et dyrt beskæftigelsesprojekt, som Samuelsen & Co bruger ’andre folks penge på’:

Ministeren modtager 1.207.699 kroner om året for ingenting! Hvis hun ender med at være minister i to år, vil hun i alt, inklusive eftervederlag og pension, koste skatteyderne 4.411.288 kroner. Eller 6.126 kroner om dagen. Igen: For ingenting at lave.

Tænk engang, hvor rasende Joachim B. Olsen eksempelvis ville være, hvis der var tale om en kontanthjælpsmodtager, der fik så meget for dårligt nok at stå til rådighed… Et liberalistisk heppekor ville straks finde på et øgenavn, der kunne stigmatisere hende i offentligheden: Måske ’Dovne-Thyra’?

Som Jeppe Jakobsen, Dansk Folkepartis ældreordfører, udtrykte det, da det kom frem, at hun heller ikke i år kommer med lovforslag, så kan ”jeg ikke anklage hende for at gøre noget forkert – for der bliver ikke rigtig lavet så meget, og så er det jo svært at gøre det forkert”.

Nå, heldigvis har Thyra Frank – selvfølgelig – en særlig rådgiver, også kaldet en spindoktor. Hans navn er Michael Bo Christensen, søn af LA-folketingsmedlem Villum Christensen, og, indtil han fik tjansen i Ældreministeriet, ansat i partiets pressetjeneste på Christiansborg.

Gad vide, hvad denne særlige rådgiver får sin tid til at gå med? Det aner jeg ikke – men jeg ved, at den gode Thyra Frank er så glad for ham, at hun netop har tildelt ham en bonus på 50.000 kroner for sin indsats i 2017. Oven i årslønnen på 710.733 kroner. Tak for ingenting!

Jeg ved jo godt, at staten er vild med at give dets chefer bonusser – selv om de ikke indfrier deres mål:

Sidste år, under Ammitzbøll-Billes ledelse, var beløbet rekordhøjt – nemlig 633 millioner kroner. LA’s trafikminister Ole Birk Olesen gav eksempelvis stor bonus til alle direktørerne i Banedanmark – trods elendige resultater.

Det er jo, som Liberal Alliance hånligt ville sige, hvis de stadig sad i opposition, bare ’andre folks penge’, så vorherre bevares… Værsgo’ til Thyra Frank, her er en million; værsgo’ til Michael Bo Christensen, her er 50.000; og værsgo’ til dit og dat, her går det godt.

Og mens pengene deles ud med rund hånd… ja, så stiger de offentlige udgifter. Det er faktisk lige til at grine af… hvis ikke det var så alvorligt.

* Thyra Frank har i januar 2018 sendt tre lovforslag i høring, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet (se her).

------------

David Trads er skribent, Altinget m.fl., studievært, Radio24Syv, fhv. udviklingsdirektør, Metro International. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Michael Kristiansen til Løkke: Var det virkelig alt, du kunne levere? Michael Kristiansen til Løkke: Var det virkelig alt, du kunne levere? Næste artikel Fl. Chr. Nielsen: Vi vil have kannibalisme forbudt i vort moderne samfund Fl. Chr. Nielsen: Vi vil have kannibalisme forbudt i vort moderne samfund
 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Socialistisk økonom

  Nogen må jo haven en interesse i at holde damen på pinden

  Ellers skulle det vel ikke være så svært at skaffe 90 mandater til at få standset tåbeligheder og misbrug.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Thyra Frank.

  Jeg ved snart ikke hvad der er værst, en socialdemokratisk regering under Helle Thorning eller en "socialdemokratisk" regering under ledelse af Lars Løkke.
  Jeg ved kun at det går ad helvede til. Der ofres millioner på integrationsprojekter, som ikke virker efter hensigten samtidig med at der skæres på hjælpen til danskere, som har behov til denne.
  At udnævne Thyra Frank til ældreminister er simpelthen en bjørnetjeneste man har gjort et menneske, som ellers har hjertet på rette sted.
  Jeg synes at man bør smide LA ud af regeringen og forsøge på at rette op på de fejl, som i de seneste år er begået.
  Nedlæg ældreministeriet og læg det ind under sundhedsministeriet.
  Jeg må indrømme at da Lars Løkke Rasmussensen dannede den nuværende regering havde jeg store forventninger til denne, men mine forventninger er langt fra indfriet, tværtimod.
  Thorning eller Løkke=et fedt.

 • Anmeld

  Soeren Jensen · Politisk aktiv pensionist SF

  Tyra Frank en enorm katastrofe f. Skattekroner

  LA en katastrofe, hvorfor dropper LA ikke Tyra Frank når fiaskoen er så åbenbart. Hun øger fiasko barometeret for LA i en grad der direkte pinlig. De offentlige skatte penge går som før skrevet, af Trads, til ingenting. Neoliberalisternes super mantra? enhver er sin egen lykkes smed. Tyra for kontanthjælps grandisimo? tænk sig hvis vores samfund havde flere af denne type super kontanthjælps modtagere😈, så ville den danske stat gå bankerot. SJ.

 • Anmeld

  Jens Kastmose

  David Trads,,

  ...er spild af tid

 • Anmeld

  Wilfred Zakis

  Vennetjenester og skulderklap.

  Kan da ikke andet end give Trads ret.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Hykleriet og bedraget af LA.

  dejligt at LA s hykleri,inkl kuglens,.beskrives
  Som Trads også har fået nævnt ,for slet ikke at tale om kuglens skuffelse over at ikke få en ministerbil.
  Men med et angreb nu senest på dyne larsen,,,trods alt ,dermed får
  opmærksomhed,,,men igen til og med total latterliggørelse af og med sig selv samt partietbestående af de værste hyklere indtil vidre i dansk politik og som absolut største SAMFUNDS NASSERE ,i næsten højste potens.
  Dog overgået af deres støtte fra udlandet,men trods det facts, vil bruge penge til indflydelse og må dog erkende hans klogskab,eller er det latterliggørelse ,for og med hvordan partier i Danmark købes for penge og absolut ingen politisk bevidste mål udover sig selv , for hans penge at næsten kunne ruinere Danmark,ved og med misbruget af uduelige
  iminister biler til udulige minster og endda en der slet intet yder for sin enorme betalinger som også er købt til dette bedrag af befolkningen i Danmark,i udover det hun iøvrigt blev kendt for,at benytte selv,, i pejen af vore ældre borgere. mens andre ældre betalte
  jae Df har lært noget fra sig,,, til LA hykleriet

 • Anmeld

  A. Hansen

  Flot hyre, LA

  Det er da ellers en flot hyre sådan en ældreminister får: 6126 kr. om DAGEN !!!
  Det er næsten lige så meget, som min mand får i Folkepension, nemlig 7300 kr., men det er altså om MÅNEDEN !!!
  Og han har endda knoklet en vis legemsdel ud af bukserne fra han var 17 år til han blev 65 år og ikke kunne holde til mere.
  Thyra Frank kunne da i det mindste have arbejdet for, at ældre ikke skulle modregnes i deres pension - også for dem, der er pensionister nu - og ikke kun for fremtidige pensionister.
  Hvor er verden dog uretfærdig !

 • Anmeld

  Erling Askjær Jørgensen

  David Trads er en dyr Herre

  Blandt alle landets såkaldte unyttige kommentatorer er David Trads den mest knaldrøde unyttige. Trafds har fæørertrøjen på, vedr. ondskabsfulde bemærkninger-.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Ondskab

  Ang Trads så er det jo beviset at Erling,,,, reagere, ingen spørger Thyra om hun gør det
  Såe er ondskab bedre når den beskrives sandt.,, eller når den er uden reaktion andet end at sikre sig selv. , trods forpligtigelser ikke som monster elle monstre som alle LA SNYLTERE GØR DET MED THYRA HELT I FRONT MRD ONDSKAB MOD ALLE ANDRE END SIG SELV.
  Som er Normen i den evigt faldende and og kugle og kollegaen der kun øger ondskabens myrderier

 • Anmeld

  Dora Hansen

  Jeg er tilfreds med Thyra!

  Det kan godt være at min mening skiller sig temmeligt meget ad de forrige kommentatorer, men jeg er meget glad for Thyra Frank som "ældreminister".
  Det et helt rigtigt, som bloggeren angiver, at hun ikke gør ret meget for den bunke penge, som hun slurper med velbehag ud af statskassen. Til gengæld, hvis man sammenligner hende med hendes kollegaer i Den Blåsorte Regering Vers. 2.0, har hun gjort meget mindre skade.
  De to beskæftigelsesministres indsats har haft som konsekvens øget fattigdom og ulighed. Behøver jeg nævne Støjbergs uhyggelige misrøgt af integrationsopgaven, og grotesk overdrevet fokus på stramninger, fejret med kage og med rekorthøj diskrimination af de uheldige udlændinge eller af deres danske ægtefæller? Eller en dyster udenrigspolitik, som atter kaster DK i mere meningsløst krig, som producerer endnu mere flygtninge, som har mindre og mindre chancer for at blive modtaget af et næsten tætlukket land?
  Så vil jeg ikke høre et eneste ondt ord mod Thyra! Bliv bare ved, kære, søde lille minister. Den løn du suger ud af statskassen er nok den mindste onde, som man kan forvente af en Blåsort Minister.

 • Anmeld

  Mariane Lunden Jacobsen · Laborant - komunalvalgs kandidat 2017

  Hvad er et korrupt land ? Danmark er ikke et korrupt land ?

  Jeg synes generelt at vi har et skønt land, med styr på dommere og politi :-)
  Og at vi derfor ligger højt på "Lykke-skalaen" (ikke Løkke)
  Men vores politikere er ved at være noget lådne i kanten.
  Det er som om, at der går "egen vinding" i alt ! - Hvor pokker er deres moral henne. Den enes søn - den andens brød.

  Jeg tror det var i Columbia, at en ny borgmester fik ryddet op i corupte betjente, ved selv at ville ansætte nye betjente. Eneste ansøgnings kriterie var: Ingen der tidligere havde været betjent kunne ansættes :-)

  Måske er det lidt drastisk at skifte alle 179 ud på een gang, men måske skulle vi til at indføre nul-tolerence.
  Vi gider ikke flere samråd.
  Ikke flere lamme forklaringer om hvorfor man ikke lige fik overført pengene - eller hvorfor man lige kom til at bruge det forkerte kort
  - eller hvorfor man ansatte et familie medlem.
  Hvorfor oplysninger holdes skjult for folketinget
  - eller hvorfor det tager over et halvt år, at rette ind efter at tolkning af gældende regler er blevet understreget.
  Hvorfor man kan flyttes fra en ministerpost pga problemer - men være god nok som minister for et andet område.
  Hvordan man kan bruge regionsmidler til folketings valgkamp og engelsk undervisning.

  Hvis der er brug for et samråd - så skal der under ingen omstændigheder være et gran af tvivl bagefter.
  Kan man ikke forklare sig godt nok - overfor folket, så må man ud.

  Ja - derved ville man kunne ryge ud af folketinget på mistanken.
  Til gengæld vil man altid kunne påstå, at det var en fejl og gå ud og få sig et andet job . Man bliver ikke stemplet for andet end at man ikke kunne forklare sig godt nok. - Det er vel til at leve med.
  Men hvis man kender vilkårene, mon så ikke moralen højnes :-)
  I øvrigt er det så heller ikke værre at miste sit job - Vi er mange der har prøvet det - Det sker for mange og man dør jo ikke af det.
  Man kan bare finde et andet job - så længe det kan betale sig at arbejde - og ellers kan man jo bare leve af dagpenge i 2 år og derefter af sin ægtefælles løn - Sådan er det bare ;-)

  Det kan være jeg lyder ironisk - det er jeg ikke - jeg mener det.
  Jeg er sikker på, at der meget sjældent vil ryge personer ud, som har fuldstændigt rent mel i posen.

  Og eftersom et job i Folketinget er offentligt ansat - betalt af vores skattekroner, skal der bare ikke kunne sættes en tvivlende finger på noget.
 • Anmeld

  Stig Wørmer · historiker

  Trads eller Thyra? Svaret er nemt.

  Undertegnede er ikke LA'er, men hvis man er en del af mediokratiet, så handler det om at være "synlig" i politik, så mediefolkene kan få øje på en og måske få lov at styre en. Men her er Trads sat udenfor dørem. Tyra er ligeglad med Trads. Hvor skammeligt! Jeg håber Thyra vil bevare sin tavshed og lade Trads hoppe-hoppe-hoppe i sin store mediokratiske legesele. At lovgive er at begrænse, som Birthe Hornbæk sagde. Så lad os få flere begrænsninger......
  I mange tilfælde er det med ministre som med lande i verden. Hører man ikke om et land, er intet nyt godt nyt. Og små ligegyldige lande som DK må nøjes med deres Trads'er. (Boede selv tre år i en anden europæisk stat og DK blev i den lokale hovedstadspresse vel nævnt 3-4 gange på tre år. Godt gået. SÅ meget for landets vigtighed og SÅ godt for indbyggerne!

 • Anmeld

  Peter Hansen · Pensionist

  Stig Wørmer

  Tror du overser at LAs påstand i hele partiets eksistens har været at man kunne opnå store skattelettelser SAMTIDIG med at man kunne bevare velfærden alene ved at effektivisere og regelforenkle i det offentlige.

  Man skulle derfor tro, at det forhold at man kom i regering ville blive betragtet som deres store chance for at bevise deres påstand.

  Og Thyra Frank er jo blevet "verdensberømt" i dette land på at hun kunne give meget bedre personlig service for de ældre på plejehjem uden at det kostede skatteyderne noget. Derfor skulle man jo tro, at hun ville gå forrest i LAs kamp for at give de ældre en mere værdig pleje samtidig med at hun sparede skatteborgerne for en masse penge.

  Men som D. Trads noterer at det jo ikke sket. Ikke en eneste ide er der kommet. Ikke en eneste pensionist har fået det bedre. Ikke en eneste skatteborger har sparet en eneste krone.

  Formentlig fordi man ikke kan spare offentlige udgifter ved at kopiere rapporter fra hinanden og tro at opgaven dermed er udført.

  Formentlig fordi man ikke kan spare penge ved at få øgede bevillinger til alle landets ældreinstitutioner.

  Men uanset årsagen så er Thyra Frank LAs største problem i mange år - fordi hun har afsløret hulheden i deres påstande om at de kan levere bedre offentlig service for færre penge.

 • Anmeld

  Soeren Jensen · Politisk aktiv pensionist SF

  Tyra Frank luksus bistands klient i superklassen

  Tyra Frank er sammen med sit parti LA en total fiasko. Der må da være en grænse for, hvor idiotisk en såkaldt ældre minister kan være, det fuldstændig uden for pædagogisk rækkevide, at en meget dyr minister, kan forsætte når hun ikke laver dagens gerning. Reg. VLAK's motto, "det skal betale sig at arbejde", det lever Tyra Frank slet ikke op til, hun hylder sloganet, helere få kr. 1.202.000,- om året, for ikke at lave for fem flade øre, det skulle da en fed fidus "ikk". Hendes facon, ufortalt. SJ.

  forsat kan

 • Anmeld

  Martin Pedersen · Ikke rig men prøver se på skæve samfund og de sager,fej og mangler de kommer fra eller har

  Danmark stå sammen som oprør mod borge inte sige, og nu må næste skridt tages op til kamp mod høj ulighed og fattige trivsel, mm !

  Lad os stå sammen od tørfisk ret, statens penge nok !
  Når føst bliver talt, jo og brugt for nuftigt nok, og sammen ligne med vi nærmest selv bestemmer vors løn selv ! He he må da være kæmpe joke og sandhed som også mange hjem løsse lever i, od det kunne politikere, blandt andet !

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Tja....

  Davis Trads... du har da helt ret. Thyra Frank hører vi ikke meget til. Kan alligevel ikke lade være med at tænke:
  *Hvad var der sket, hvis hun ikke havde været der? Hvad sker der bag kulisserne?*
  I min optik er hun som det socialt tænkende menneske, jeg tror, hun er, kommet til at knytte sig til en forsamling i regeringen, der har absolut selektiv hørelse og manglende forståelse for social- , familie. og værdipolitik.
  Gad vide, om hun i det hele taget får lov til at komme til orde, når en medminister svinger sig i pengetræerne, en anden bruger al sin energi på at bage kager og at miskreditere de mennesker, hun har ansvaret for, mens en tredje kollega bruger sin muskelkraft til overfor fysisk svært handicappede mennesker at udtale, at det ikke er en menneskeret at blive tørret i røven.... og når selveste bossen bliver nødt til at bruge enorm energi på som privatperson at vikle sig ud af fiskekongernes net og udlagte madding...?.
  ....Tja.... spørgsmålet kan vel stilles: Er hun kommet i det rette selskab?

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Undskyldning

  Du tror altså ikke at Thyra er både alders og erfarings mæssigt i stand til at selv vælge hvem og hvad hun som person vil reprænstere

  Men godtager at den mill med mere bruges af en person der ikke selv kan sige fra.
  Det var der ingen tvivl om hos dig, da hun blev ført frem i medierne og måske dog af samme endda rådgivet.
  Så at du du fremsætter en sådan forsøgt manipulering af både hende og la fjolserne, som dog grundet vor statsminister ikke ville være det han er for enhver pris, ,,, men indtil videre har været stor nok hvor han manipulere og med meget samarbejde af medierne og nu ikke kan erkende at også han og hans adfærd for fortsat at det han ikke ville, bare med dén lige men uhørte sandhed at det vil han absolut være med både fuldtids løn og halvtids arbejde og arbejds tid, samt sommerhuse gratis af og fra ukendte bekendte, som ikke at forglemme hans endnu mere hæslige udnyttelse af dem han selv skaber i vort samfund.
  Og hans ubekendte kendte betaler for og til sørme det er selv vel en hjælp og især bedste selvhjælp med disse meget brugte manipuleringer, ikke kun fra la aberne, men sørme også ham der er statsminister på halvtid for heltids aflønning og Thyra går jo kun som ham og sort blå reg ingen nævnt elle dermed glemt i denne sort blå egoist reg, som Danmark bliver fattigere og breder fattigdommen ud med i Danmark men kun for de svageste i Danmark med minister løgne og hvad sort blå bruger af midler for at forarme alle undtagen de ubekendte bekendte venners flok.

 • Anmeld

  Alice Elbek · Tidl. Lektor

  Kære David Trads...

  Kære David Trads. Selv om jeg deler dit syn på LA og alle dets gerninger, generer det mig med de idelige (letkøbte) angreb på Thyra Frank:
  Hun er rent faktisk blandt de meget få på tinge, der har haft et regulært arbejde før entréen i det politiske cirkus, hvilket i sig selv er rosværdigt, hvortil kommer, at dette arbejde faktisk har relevans til, hvad hendes nye ministerium i kraft af navnet måtte formodes at beskæftige sig med - og hvad hun muligvis også selv havde troet det skulle.
  Måske havde hun regnet med at blive rigtig minister for et rigtigt ministerium med rigtige midler til at arbejde med - og ikke et proforma ministerium, fordi LA jo skulle have ministerposter?
  Og nu, hvor hun åbenbart omsider får en klat penge, så skal hun altså også hånes for det.
  Ærlig talt: Er der ikke for øjeblikket en del andre i de kredse, som det ville være væsentlig mere rimeligt at vende skraldebøtten i hovedet på?

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Ansvar for egne handlinger

  Uanset hvor beskidt hun er behandlet og skidt på hun er af LLR og Co.
  Viser hun ingen hverken ansvar eller respekt for at hun har både ansvar af personer som ovenikøbet har arbejdet med og som leder.
  Så det hun gør nu ved intet at foretage sig som minister, er igen det totale svig og svigt af den opgave hun har fået betroet uanset politiske modstandere, som hun ovenikøbet danner reg sammen med så er hun både erfaren og skæres mæssigt udstyret med en vilje og ikke kun for at opnå fortjeneste til hende personligt, men her er det at både partiets og hendes personlige mål er i fuld overensstemmelse med hendes politiske mål om egen berigelse og ikke for opgavernes løsning, som hun ovenikøbet skule vide i kraft af hendes tidligere arbejde alt om også ang at sige fra.
  Men netop som sort blå politikere kun arbejder for deres ubekendte bekendte mindretal berigelser på alle vi øvrige 90% af befolkningens betalinger og ikke for samfundet og Danmarks befolkning.
  Simpelt og kynisk altid i denne sort blå reg.
  Selv venstre ordfører som viste hvad venstre består af og for, netop de ovenfor nævnte ego formål samt personlige berigelser, er alt de vil og arbejder for. Simpelthen og jo før flertallet i befolkningen tør erkende,, indse og forstå dette, jo bedre for alle i Danmark.

 • Anmeld

  jytte andersen · fhv. arbejds- by-bolig og ligestillingsminister

  Sandheden er ilde hørt, Trads har ret.

  Thyra Franck er en skandale, mage til partimæssig godgørenhed er aldrig set mage.
  Men klart at liberalisterne er på banen med forsvaret.

  Tak David for analyser og tag kritikken med oprejst pande som du har gjort hidtil.

 • Anmeld

  K.H.Bosrup · Pensioist

  Sådan løses de fleste problemer i AL

  Kom med nogle gamle floskler der ikke er nødvendige at dukkomentere også hold ellers lav profil. så går det nok. Min gamle bestefar har ret der findes ikke noget stærkere end taburetlim fra Kristiansborg, så skide med løfterne !!!

 • Anmeld

  Klaus Klausen

  Debat-forurening

  Kære Erik Pedersen, - du har skrevet 3 indlæg i denne tråd. Og de alle ulæselige. Jeg aner ikke om, jeg er enig med dig om noget - for du skriver rent volapyk uden tegnsætning og på alle måder ulæseligt. Hvorfor skriver du her - når ingen andre end dig selv - fatter hvad du vil sige. Du forurener debatten - og virker destruktiv på linie med trolde og andre "hadere". Find dig en anden måde at komme af med din surhed på - end ved med at skrive sjuskede indlæg, som du ikke engang gider at læse korrektur på. Du er aldeles uforståelig!

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Klaus Klausen

  Kære Klaus k.
  Hvis du læste og forsøgte på det, med forståelse,,,,så ville sådanne indlæg uden indholds mæssig betydning ,ikke optage unødvendig plads.


  Så at du vil have Fjernet elementer som dig selv ,,, ,er da helt fint .,,men så gør det dog.

  Men ikke af og fra redaktionen.eller ved hjælp fra dem til at sortere de fra du ikke er LIG med ,,,og evt ikke ønsker ligestilling med

  Da dette er et AL -- ting ,,, og debat side for alle og til at alle ,,med fuld ligeret .
  Uanset skrift og herkomster osv

  Og alle har derfor sørme også ligeret til at benytte ,,,samt bruge ,,,, men også frivilligt at fravælge,,, bare som oplysning til dig,,, i al venlighed ---

 • Anmeld

  Stig Wørmer · historiker

  Hvis man har ét stykke beton og lægger det sammen med et andet stykke beton, så får man to stykker beton!

  Jytte Andersen, fhv. minister m.m. og David Trads er politiske bonkammerater. Det er rimeligt forudsigeligt, at JA vil sekondere DT i denne heltemodige dyst mod Thyra Frank liberalistiske falanks!

  Måske er de ikke bare bonkammerater, men betonkammerater?

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Forholdese til emnet og ik personer

  Sådan en kommentar er uden værdi
  Det ér ikke skribenterne personligt,,
  men egentligt emnet, som en historiker ikke vil forholde sig til.
  Såe hvilken historiker,, mon vedk er rent fagligt og politisk

 • Anmeld

  Palle Lauridsen · Afdanket husmand

  Erik Pedersen vs Klaus Klausen.

  Det er ikke fordi jeg er den skarpeste pen i pennalhuset, men Klaus Klausen har helt ret Erik Pedersen. Det er meget svært at få en samlet mening ud af dine indlæg, du blander ordene sådan lidt tilfældigt, så det er som at løse en rebus, at læse dine indlæg.
  Få evt en bekendt til at læse korrektur på dine indlæg, inden du fyrer dem af.

  Når det så er sagt— fortsæt med skriveriet!

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Problemer eller retskrivning

  Når i begge ikke forstår er vi da så frit stillede i Danmark, at almindelig høflighed kan anvendes og ik svineriet som k.k
  Og egentligt også dig Palle Lauridsen, selv om du på bedste vis udelader svineriet, og stille spørgsmål ang det du ikke forstår meningen af
  Jeg ønsker ikke at skyde eller benytte andre magt midler, sålænge vi respektere hinanden osv.
  Og derfor ang dig k.k må du selv vælge om du vil deltage i debatten emnet, har mere udaf at tilsvine mig

  Men med det valg du allerede har foretaget egenhændigt viser du også dit sande væsen, og fred med det

 • Anmeld

  Estell Jensen · Freelance

  Tak David.

  Tak David. Jeg læser altid dine klummer. De er vidende og velforberedte. 👍 Glæder mig, hvergang til at læse det du skriver. TAK

 • Anmeld

  Helle Walther

  Ikke doven kun inkompetent 100%

  Man kan ikke klantre Thyra Frank for at være doven, hun er bare uegnet til det job. Det er for dumt, at LA troede det ville give dem et menneskeligt ansigt.
  LA har en eneste minister med tyngde, det er Mette Bock, resten er amatører.
  Det er menneskeligt at dumme sig, men SÅ meget som LA gruppen har gjort.
  Tror ikke de holder regeringens tid ud. Man tæller dagene til et valg.

 • Anmeld

  Claus Kaasgaard

  Havde du ventet andet i dette pseudo-demokrati?

  Folketinget ligner overordnet set en samling levebrøds-politikere, der først og fremmest plejer deres egne, partiets og "investorenes" interesser. Hvordan danskerne har fået valgt de 179 talenter ind, er mig en gåde. Hver for sig er de sikkert ordentlige mennesker, men det de udretter på Borgen er ikke nogt at råbe hurra for. Nepotisme og vennetjenester er i mine øjne det mindst skadelige for landet. Det er egoismen og de lukkede ministerier, der virkelig skader vores samfund. Om det er blå eller rød politik der udleves, er fuldstændig ligegyldigt. Det burde være fornuftig, saglig og fuldstændig transparent og farveløs politik der føres af de folkevalgte.
  Selvfølgelig er det en tung opgave at løfte, og derfor er det nemt at kritisere de politikere der stiller op. Jeg kan sagtens finde hårdtarbejdende og ansvarlige politikere blandt de 179, men det klare flertal tænker tilsyneladende kun udfra partfarver, der ikke burde ligge til grund for de beslutninger der er så vigtige for Danmark.

 • Anmeld

  A. Hansen

  Claus Kaasgaard

  Du har fuldstændig ret. Det er den største trussel mod vores “såkaldte” demokrati.
  Der bliver IKKE først og fremmest arbejdet for, hvad det er bedst og vigtigst for Danmark og dets befolkning.
  Blot et eksempel ud af utallige:
  Se meningsmålingen, der viser at 79 % af Danmarks befolkning ønsker at dygtige Margrethe Vestager skal fortsætte yderligere 5 år på sin post i EU.
  Men allerede nu sås der fra politisk side - både blå og rød - tvivl om hun vil få lov at fortsætte, selvom hun nu har kæmpeerfaring på sit område og arbejder virkelig produktivt og godt for os alle uanset partifarve.
  Nej, tilsyneladende er det vigtigere med farven og taburetlimen end det reelle arbejde, der bliver udført.
  Hvordan får vi ændret det forhold inden vores land er totalt ødelagt ?

 • Anmeld

  Soeren Jensen · Politisk aktiv pensionist SF

  LA neoliberalisters "enhver er sin egen lykkes smed"

  Som overskriften siger hytter LA sine egne fyrsteligt med skatteborgernes penge. De velbeslåede og Tyra Frank skal have i hoved og r.., medens kontanthjælps modtageren må gå med r.. bar. Hele LA massive super asociale politik, viser hvor forloren og grådige dette parti er. Tyra Frank når hun forlader den synkende skude, inkasserer ca. 4.4 millioner for ikke at lave noget. Som VLAK reg. jo har sagt, det bedre betale sig at arbejde. Reg. er fuld med løgn? det viser Tyra Franks total mangel på dokumenterede lovforslag, der er kontanthjælps modtagningens grådighed, ud over alle grænser. Så de borgerlige er super hamrende kanon asociale, de fattige skal trynes, de rige forgyldes. Alle lønmodtagere, vil i jeres eget vel, stem "rødt" ved næste folketingsvalg. SJ.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Thyra Frank.

  Uanset hvad man måtte mene om Thyra Frank, vil jeg tage hende lidt i forsvar. Jeg har mødt TF og jeg kan love for at hun er en dame med hjertet på rette sted.
  Jeg tænker her på den måde, hvor på hun drev plejehjemmet "Lotte" på Frederiksberg. Den måde, hvorpå hun talte "de høje herrer" midt i mod. Det er der sgu ikke mange andre der har gjort.
  At Thyra Frank så lander på LA s "minister post" er kun at beklage. Det har hun ikke fortjent.
  Jeg vil ønske at hun snart kommer ud af dette virak, så hun kan få lidt fred. Det ønsker jeg overalt. Hun fortjener det.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  RE: A. Hansen. En upolitisk kommentar

  I min optik har du helt ret vedrørende Margrethe Vestager. I min optik er hun en af det mest seriøse, flittigste og fagligt dygtigste personer, der pt er valgt. Flittig og ærlig.
  Årsagen til, at blandt andre Lars Løkke Rasmussen ikke gerne vil pege på hende er da helt tydeligt.
  Lars Løkke Rasmussen er allerede i gang med at spotte sig til et godt job i Bruxelles efter næste valg, Fuldstændigt som Anders Fogh, der havde set skriften på væggen og derfor spurtede til Nato.
  Hvis det er det, LLR har i kikkerten, så er Margrethe Vestager jo en oplagt konkurrent. Dybest set handler det hverken om politik eller om statsministeriel ansvarlighed, .... men om ren og skær egeninteresse.

 • Anmeld

  A. Hansen

  663 mill. kr. i chef bonusser

  Tak I.R. Bertelsen for den vinkel..
  Måske tror politikerne, at vi ganske almindelige danskere er dumme. Det er vi absolut ikke, men vi bliver snydt noget så grusomt af dem, vi tillidsfuldt stemte på.
  Tænk hvilken stor gavn de 633 mill. kr., som Simon Ammitzbøll-Bille har godkendt til chef-bonusser, kunne have gjort for os alle.
  Tænk hvad vores allesammens penge og spildte skattekroner kunne have gjort af nytte for det danske samfund.
  Man græmmes over at tænke på det.

 • Anmeld

  Soeren Jensen · Politisk aktiv pensionist SF

  Tyra Frank har optjent til pensionen plus det løse

  Tyra Frank😢 (ældre minister)?.
  Tænk sig; hvis vi pensionister, havde haft en dygtig angageret ældre minister, kunne hun have søgt for meget bedre vilkår, for os misligholdt folkepensionister, der er blevet plukke og plukke af blå bloks og Helle regerings periode til hævning af skatteloftet -5%, plus alle de gange blå reg. har taget fra overførelses indkomsterne, hvor vi pensionister, er med i reduktionen af folkepensionen. De sidste 10 år en folkepensionen reduceret med ca. 10%, i forhold til pris indekset. Bl.a. dette og meget, meget mere, kunne passive Tyra Frank😴, lavet lovforslag om, så vi pensionister ikke i den grad, er blevet sorteper. SJ.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger, vælger og

  En ældrebyrde ?

  At man "opfandt" stillingen 'ældreminister' virker..set i bakspejlet.. alene som en proces, hvor man kunne placere alt om den såkaldte (skrækkelige) ældrebyrde i et hjørne. Så kunne man få fred.
  ....
  Hvordan man kan klare et fortsat værdigt liv på en folkepension, selv om man kan få tilskud boligsikring osv,..er for mig en gåde.
  En gåde og et moralsk spørgsmål, idet selvsamme folkepensionister i løbet af et langt liv via skatten har indbetalt til den "fælles forsikring" (folkepensionen). Men nu er man så som folkepensionist pludseligt efter et langt arbejdsliv blevet en "ældrebyrde", som sandsynligvis også medtælles,, når antallet af alle de slemme udnyttere, der modtager overførselsindkomst ?? Politisk bluf.
  ....
  Vores by eksploderede indbyggermæssigt i 70'erne hvor mange af os flyttede til som selvbyggere. I dag mødes vi i vuggestuer, SFO'er, i skolen og ved idrætsarrangementerne, hvor vi spurter rundt for at hente og bringe børnebørn, så deres pressede og stressede forældre kan passe deres jobs ansvarligt....også, når børnene er syge.
  Er heldigvis rask og aktiv, og har heldigvis min tjenestemandspension, som jeg via min løn har indbetalt til i 42 år. Klager ikke. Det gå, det går.... med stor sparsommelighed, selv om jeg hverken kan få ekstra tillæg, boligsikring e.lign. "Tjener for meget" !!
  Når jeg kigger mig omkring blandt viljestærke og jævnaldrende, undrer jeg mig såre over et af LA's seneste påfund: privatisering af hjemmeplejen. Argumentationen var, at de "stakkels ældre" skulle ikke,... hvis de blev svækkede,.... være så ufrie, at de nødvendigvis skulle tage imod tilbud fra den offentlige hjemmepleje. De ældre skulle sættes H E L T frit og skulle selv få lov til at bestemme, om de selv ville betale for selvvalgte, nødvendige ydelser.....Jamen den frihed har enhver borger vel, hvis de har råd til det. ....Argumentationen indeholdt også kravet om, at hvis de gamle ikke havde råd, så måtte deres børn træde til uagtet hvor i landet de ellers boede. ??...Mærkværdigt menneskesyn. Mærkværdig mangel på virkeligheds- og situationsfornemmelse. Mærkværdige sparetanker ! Mærkværdig måde at få råd til skattelettelser og nedsatte registreringsafgifter på !!
  Udtrykket "ældrebyrde" er i bund og grund uværdigt.
  Nå, men her går det ellers godt....fru Kammerherreinde... :-) , ..selv om her hverken har råd til havemand eller hjælp til hovedrengøringen.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Misforstået eller bevidst manipuleringer

  Det kaldes og er begærlighed og sammen med egoisme, det der driver hele la inkluderet Thyra hun var og er så begærligt og egoistisk, sammen med det øvrige parnas som kaldes liberal alliance.
  Der som dansk folke bedrag først omtaler "emnet *
  " de så efterfølgende kan plukke og pukke med og på,,, simpelt og kynisk,,,så meget at anstændige civiliserede mennesker ikke forstår og heller ikke tror på at sådan, kan mennesker være, og udføre.
  Bare er Lilie hint til deres ego og begærlighed, bla med at den nuværende trafik monster nej minister, lukker store bælts broen én gang årligt kan motionere via at broen lukker i den tid der er kendt, og som opfylder to menneskeligt gode formål for flertallet
  Men ikke for det lille antal, der vil spare på alt og alle uanset hvor lille bagateller, der så skal i første omgang fremvise som besparelser.
  Men overhovedet ikke tager hensyn til at eks vis får forringet helbredet, og således fortsætte nedsmeltningen af velfærdsstaten og dermed al velfærd for og til flertallet, som endda personligt gør en fysisk indsats for at forbedre det personligt.
  Og derfor får endnu en yderligere begærligheds besparelse til skattelettelserne for de 10 % der er absolut de rigeste,, som de selv har fremført.
  Men aldrig fortalt andet end disse begrænsninger også for at flertallet af befolkningen. Kan dyrke motion, for at både få en oplevelse og styrke helbredet osv etc etc

 • Anmeld

  Peter Thuesen · pensionist

  Om udtrykket "dovne Thyra"

  Hellere stikke fingeren i jorden fremfor at lave hovsa lovforslag.

 • Anmeld

  Soeren Jensen · Politisk aktiv pensionist SF

  LA neoliberalisters "enhver er sin egen lykkes smed"

  LA vil have ca. 4.2 millioner mere til deres getto projekt hvis de fyrede Tyra Frank nu eller i nærmeste fremtid. Hun har optjent en fed alderdoms minister pension, som hun nok kan klare, det forholdsvis korte liv hun har tilbage, med det korpus?. Inaktivitet er vejen til en kort alderdom. Vi folkepensionister har faktisk super meget brug for en ældre minister, vi er og vil blive plukker eftertrykkeligt, vi har ikke råd til tandlæge behandling, det ville ellers være sund fornuft, at give os mindre bemidlede, gratis tandlægebesøg, så ville det offentlige spare på mange af de andre sundhed udgifter. God tandhyggiegne er vejen til sundt helbred. Alle de ældreproblemer vi folkepensionister har, kunne en aktiv ældre minister Tyra Frank?!? have gjort noget ved. Desværre er hun ikke sin minister post værdi, intet, absolut intet, har hun udrettet, det er dybt beskæmmende og tragisk, og super skadeligt, at denne Tyra Frank misbruger sit embede, til kun at sikre sin alderdom. Tænk hvordan LA har været efter dovne ditten og datten, hvor de selv har Europas mest dovne ældre minister. Gør nu noget ved det LA. Danmark har ikke fortjent denne ældre minister Tyra Frank. SJ.

 • Anmeld

  A. Hansen

  Landsbyggefonden betaler siger minidteren

  Bygnings-og boligminister Ole Birk Olesen, LA, sagde i går, at “Ghetto”-planen skal financieres af Boligbyggefonden, der har til formål at fremme selvfinansiering af almene boliger, så det er altså ALLE lejere i alment boligbyggeri, der skal betale for den plan.
  Så regeringen synes sikkert fortsat, at de/vi har råd til vores “kostbare” ældreminister. Den er god til at bruge vores skattekroner og få vendt og drejet og skjult sandheden for vælgerne.

 • Anmeld

  Klaus Klausen

  Erik Pedersen og ulæselighed

  For 4 dage siden har du skrevet endnu et indlæg. En anelse mere læseligt - men stadig ikke særligt forståeligt. Læg mærke til Erik, at folk forholder sig til andres indlæg - men Ingen - absolut ingen - forholder sig til indholdet af dine indlæg - fordi de er for svære at læse - og ikke overholder almindelige normer for skriftligt dansk.
  Palle Lauring gav dig det fortrinlige råd at lade en bekendt skrive dine indlæg igennem - inden du fyrer dem af. Rigtig god ide. For i øjeblikket producerer du kun forurening - som ingen orker at forholde sig til. Så prøv at lytte!

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Kritik positiv eller negativ

  Men alligevel bedre end det du "a hem præstere"
  Som viser sit virkelige mål 🥅 med at intet validt på nogen måde, andet end kritik af mig,, og svare på det du ikke fatter eller vil forstå, vælg selv, min er ligegyldig som dit indlæg,, så mangler vi de kloge og ret skrevne indlæg af værdi af og fra dig, og den person du er,.
  Prøv nu 🤗 men erkend også hvis du ikke kan, det er ærligt fremfor totalt uden indhold, som det ang min person.

 • Anmeld

  Soeren Jensen · Politisk aktiv pensionist SF

  Tyra Frank katastrofen og Erling der dækker Tyra

  Denne mands person Erling, der mener at Trads uberettiget angriber Tyra Frank?. Stats finanseret kontanthjælp på super højeste niveau.
  Erling? Kendsgerningerne er jo desværre, at dette unikum af en person, "Tyra Frank", alene navnet, borger for en, der kan stange og har kræfter ud over det almindelige jævne kedelige. Desværre lever Tyra Frank ikke op til sit navn, tværtimod, er det en noget tam tyr, vi her har med at gøre, eller for at sige som det er, en totalt lammet tyr, der er holdt totalt op med at fungerer og virke? Utroligt til passivitet vi her oplever. Det må være dødkedelige ikke at virke overhovedet, når hun kan se, hvordan alle de andre fløjter og suser rundt med alle deres gøren og laden. Kære Tyra Frank?, lever du stadig?, giv et livstegn fra dig, så alle os små perfide bemærkninger ikke står uimodsagt. Jeg længes efter livstegn fra dig Tyra. Knus folkepensionister Søren Jensen 77 år, årgang 1940. Livet er en morgengave, der står øller på mit bord, og Tyra Frank hun kommer forbi, og drikker dem med mig. SJ.

 • Anmeld

  Birgitte Hultberg

  Semper Paratus

  David Trash altid på pletten med en sviner!

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Sviner når de er berettiget

  Hvad med hendes og LA s misbrug af offentlige miodler og hende som et pubulistisk emne og absolut intet andet, tyrods e hendes svindle også med offentluige midler i hendes 2paradis" byget på andres mangler,, altså fuldstændiogt i hele formålet med og af LA egoismen og idioterne ,så at LLr også benytter hende sådan , thjae gæt selv,, og han kan dette helt uden hjælp fra nogen overhovedet misbruget af alle andre indebetalte midler,inkl hekse jagten på hans egne ministers aflønnings former,som kræver iflg LLR arbejdstider på 24 timer pr døgn altid,,,men han ike selv har hverken råd til egne eller klæder og rejser for hans famile også betales af det offentlige som ham og LA egoerne med kuglen i spidsen næsten på smma niveau som TYRA s misbrug ,her er det kun de svageste det gøår udover, hvor vi alebetalte kuglen fra barns ben med skiole og søtte altid og nu på den absolut højeste offentlige klasse og kan´se udbetalinger som alle LA erene også får støtte .
  Dog stærkt overgået af sketesvindlerne og skattely brugerne,som også netop derfor støtter LA erne og relt betaler for deres meninger. .
  Så at hun valgte dette parti med de højste udbetalinger for intet,, eller kun med forringelser for befolkningen genrelt,,, som skal benyttes TIL HVAD
  Birgitte Hultberg
  ÅHH .... KUN FOR og til endnu flere skatteletteser med forringelser for befolkningens flertal,,, der ENDNU betaler deres skat.
  Semper Paratus
  Gør du og TYRA flokken det ????

 • Anmeld

  Louise Lisner

  Skammeligt at du ikke kan udtrykke dig som et fornuftigt menneske

  Det er så ærgerligt, at voksne mennesker sætter eksemplet på at mobbe og give øgenavne.
  Vi er en masse forældre, der forsøger at danne vores børn i den digitale verden, men det er en svær kamp, når voksne, som dig, ikke formår at udtrykke et synspunkt uden at kaste om dig med øgenavne. Det efterlader desværre et indtryk af, at du er mere optaget af personen og ikke det bagvedliggende problem. Useriøst.

 • Anmeld

  kirsten straarup

  thyra frank

  ufatteligt at hun stadig er der