Om  
Anders Vistisen

DF-profil er ny spidskandidat for europæisk højrefløjsgruppe

Den europæiske højrefløjsgruppe ID har udpeget Anders Vistisen som "spitzenkadidat" til EU-Kommissionens formandspost.

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, er blevet sat i front af ID gruppen.
Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, er blevet sat i front af ID gruppen.Foto: Europa-Parlamentet
Johan Auken Alstrup

Anders Vistisen, som er europaparlamentariker for Dansk Folkeparti, er ny spidskandidat til formandsposten i EU-Kommissionen for gruppen Identitet og Demokrati (ID).

Det oplyser han i et interview med Berlingske.

Ifølge Vistisen skal hans kandidatur ses som protest mod "hykleriet" i spitzenkandidat-processen.

"De siger jo selv, at den partigruppe, som får flest mandater, skal have posten som kommissionsformand – og det vil da være det første spørgsmål, jeg stiller til de andre: 'Hvis ID-gruppen bliver størst efter valget, vil I så stemme på Anders Vistisen fra Danmark som kommissionsformand?' Det tror jeg på ingen måde," udtaler han til Berlingske.

Læs også

Den uformelle spitzenkandidat-proces blev lanceret af Europa-Parlamentet for at få mere indflydelse på valget af kommissionsformand. 

Det Europæiske Råd, som udpeger kommissionsformanden, er dog ikke bundet af processen, der aldrig har opnået at få sat Parlamentets kandidat på posten.

Eksempelvis blev den nuværende formand for kommissionen, Ursula von der Leyen, udpeget – og efterfølgende godkendt af Parlamentet – uden nominering fra nogen gruppe.

ID og Europa-Parlamentets højrefløj står til at gå stærkt frem til valget senere i år. ID gruppen tæller blandt andet det franske parti Rassemblement National med Marie Le Pen i spidsen og Geert Wilders hollandske parti Frihedspartiet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Vistisen

MEP (DF)
cand.jur. (Aarhus Uni. 2013)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024