Om  
Mikkel Bjørn

DF tildeler tidligere værdikriger i Nye Borgerlige seks ordførerskaber

Dansk Folkepartis nye medlem af folketingsgruppen, Mikkel Bjørn, har fået seks ordførerskaber i DF og fortsætter som formand for Indfødsretsudvalget.

Som ny ligestillingsordfører i Dansk Folkeparti ser Mikkel Bjørn frem til at skulle tage aktivt del i ligestillingsdebatten og udfordre venstrefløjen.
Som ny ligestillingsordfører i Dansk Folkeparti ser Mikkel Bjørn frem til at skulle tage aktivt del i ligestillingsdebatten og udfordre venstrefløjen.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Under en uge efter skiftet fra Nye Borgerlige skulle der gå, før Mikkel Bjørn blev en integreret del af Dansk Folkepartis folketingsgruppe. Hans nye parti har på et gruppemøde netop tildelt den 27-årige nationalkonservative fynbo hele seks ordførerskaber.

Det oplyser Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

Mikkel Bjørn bliver DF's nye ordfører for kultur, medie, kirke, ligestilling, nordisk samarbejde og indfødsret. Han fortsætter desuden som formand for Folketingets Indfødsretsudvalg.

Det er ifølge den nyvalgte ordfører alle områder, der ligger hans hjerte meget nært.

"Det er nogle områder, som jeg synes er enormt spændende og som jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med. De ligger alle mit hjerte nært," udtaler Mikkel Bjørn og fortsætter:

"Kulturpolitik er et enormt vigtigt område. Vi skal værne om dansk kultur og historie og sikre, at vores fælles arv og identitet bliver formidlet videre til kommende generationer. Tilsvarende er kirkepolitik et meget vigtigt område, fordi vores kristne kulturarv er afgørende for, hvem vi er, og hvad vi skal være i fremtiden."

Særligt som ny ligestillingsordfører ser Mikkel Bjørn frem til at skulle tage aktivt del i ligestillingsdebatten og udfordre venstrefløjen.

"Venstrefløjen har en masse ambitioner på ligestillingsområdet, der i virkeligheden gør det modsatte af, hvad de påstår, nemlig skaber mindre ligestilling mellem kønnene. Det vil jeg meget gerne imødegå med gode argumenter og konstruktiv dialog," udtaler Mikkel Bjørn.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mikkel Bjørn

MF (DF), formand, Indfødsretsudvalget
lærer (Jelling seminarium 2020)

0:000:00