Om  
Sophus Garfiel

Digitaliserings- og Ligestillingsministerium får ny departementschef

Sophus Garfiel rykker over i det nyoprettede Digitaliserings- og Ligestillingsministerium som departementschef efter Indenrigs- og Boligministeriet er nedlagt som selvstændigt ministerium.

Sophus Garfiel skal igen stå for opbygningen af et nyt ministerie – denne gang for sammesmeltningen af Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet. 
Sophus Garfiel skal igen stå for opbygningen af et nyt ministerie – denne gang for sammesmeltningen af Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Carl Andersen

Regeringens yngste minister Marie Bjerre (V) får nu en af Slotsholmens mest garvede departementschefer Sophus Garfiel ved sin side i det nyoprettede Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet.

Det oplyser ministeriet til Altinget. 

Sophus Garfiel har siden 2010 været departementschef i skiftende ministerier, hvor han blandt andet har været højre hånd for den tidligere radikale formand Margrethe Vestager i det, som dengang hed Økonomi- og Indenrigsministeriet. Senest kommer han fra en stilling som departementschef i Indenrigs- og Boligministeriet, der nu er nedlagt som selvstændigt ministerium.

Nu står Sophus Garfiel overfor en stor opgave med at opbygge et helt nyt ministerium. Men det er en opgave, han har prøvet en del gange før.

Blandt andet da han i 2016 igen skulle opbygge et Økonomi- og Indenrigsministerium, hvor han til Altinget forklarede, at det altid er en stor kabale, der skal gå op, fordi der er mange praktiske spørgsmål, herunder deling af økonomi og fordeling af medarbejdere.

“Det tager altid længere tid, end man regner med, at få sådan et ministerium op og køre,” lød det i januar 2017 fra Sophus Garfiel.

Derfor har det også nogle omkostninger, og "det går ud over produktiviteten", når man laver en sådan omstilling. I en sådan periode er fokus derfor på at levere på de vigtigste områder. Det vil blandt andet sige ministerbetjening, opgaver i forbindelse med lovforslag, besvarelse af folketingsspørgsmål, besvarelse af aktindsiger og andre løbende sager, forklarede Sophus Garfiel:

“Det, man måske taber lidt på, er det analytiske og det langsigtede arbejde i forhold til, hvad der skal ske fremadrettet politisk."

Denne gang skal han blandt andet koordinere fordeling med Finansministeriet og Erhvervsministeriet, som det nye ministerium overtager en del af sine nye opgaver og medarbejdere fra.

Det er endnu ikke muligt for ministeriet at svare på, hvor mange årsværk og hvor stor en bevilling, ministeriet kommer til at råde over. Det står dog samtidig klart, at det nye ministerium ikke får plads i nogle af regeringens magtfulde udvalg. 

Sophus Garfiel skal dog ikke selv flytte lokaler. Det nye ministerium overtager nemlig lokalerne fra det nedlagte Indenrigs- og Boligministerium i Stormgade 2-6.

Sophus Garfiel er uddannet cand.polit fra Københavns Universitet i 1994 og har arbejdet i staten fra 1995. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophus Garfiel

Departementschef, Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
cand.polit. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00