#dkpol: Jakob og Esben er uenige med alle om Claus Hjort. Tager de fejl?

Altingets ugentlige podcast, #dkpol, samler op både på afslutningsdebatten i Folketinget og Claus Hjort-sagen

Mens alle avislederne har bifaldet beslutningen om ikke at ophæve Hjort Frederiksens immunitet, er Jakob Nielsen og Esben Schjørring noget mere betænkelige. Hvor blev tilliden til samfundets bærende institutioner af? Det spørgsmål diskuterer de to i Altingets ugentlige podcast, #dkpol.
Mens alle avislederne har bifaldet beslutningen om ikke at ophæve Hjort Frederiksens immunitet, er Jakob Nielsen og Esben Schjørring noget mere betænkelige. Hvor blev tilliden til samfundets bærende institutioner af? Det spørgsmål diskuterer de to i Altingets ugentlige podcast, #dkpol. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Tilbage i studiet efter live-optræden på Hotel Cecil kaster Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, og politiske redaktør, Esben Schjørring, sig over ugens store politiske begivenhed – Folketingets afslutningsdebat. 

Læs også

Den blev holdt i den tilstundende valgkamps skær, og de borgerlige indtog de bastioner, hvorfra de vil udkæmpe slaget om regeringsmagten med Socialdemokratiet. De blå er blevet endnu mere borgerlige på den økonomiske politik, men det var også tydeligt, at man satser på benhårde angreb på Mette Frederiksen og hendes lederskab som statsminister.

Det sidste er og bliver regeringens akilleshæl, til gengæld ser man frem til en kamp mellem skattelettelser og velfærd. Og til en gentagelse af kampen om Arne-pensionen.

Med den ideologiske oprustning hos de borgerlige følger der bare også noget andet med, nemlig en tendens til den form for anklager om magtfordrejning, der væltede frem i sagen mod Claus Hjort Frederiksen. Hvordan hænger det sammen?

Det handler denne uges #dkpol om. Lyt med.

Shownotes


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Nielsen

Ansvarshavende chefredaktør, Altinget
Journalist (DMJX 1998)

Esben Schjørring

Politisk redaktør, Altinget.dk
Cand.mag. i filosofi (Københavns Uni. 2008)

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)