Om  
Wolfgang Schäuble
Angela Merkel

Dødsfald: Fhv. tysk finansminister Wolfgang Schäuble (81)

Tidligere finansminister og medlem af Tysklands forbundsdag i 50 år Wolfgang Schäuble er sovet ind i en alder af 81 år. 

Foto: Jose Luis Magana/AP/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

En politisk veteran er sovet ind. 

Det er den tidligere tyske finansminister Wolfgang Schäuble, der er død i en alder af 81 år. Det oplyser hans familie til det tyske nyhedsbureau dpa. 

Wolfgang Schäuble var medlem af Tysklands forbundsdag i 50 år for CDU, samt formand for forbundsdagen fra 2017 til 2021. 

Schäuble er bedst husket som finansminister under daværende forbundskansler Angela Merkel fra 2009 til 2017. En tid, der var præget af økonomisk krise både i og udenfor Europa.

Internt i EU var særligt Grækenland presset økonomisk, og EU, med Tysklands store pengepung og Merkel og Schäuble i front, i samarbejde med den Internationale Valutafond kom landet til hjælps med kriselån for at undgå et græsk statsbankerot. 

Schäuble blev medlem af den tyske forbundsdag tilbage i 1972, hvor landet stadig var delt i to. I 1989 blev han Indenrigsminister i Helmut Kohls regering, hvor han fik rollen som vesttysk hovedforhandler i forbindelse med Tysklands genforening i 1990.

Ni dage efter genforeningen i 1990 blev Schäuble livsfarligt såret, da en psykisk syg person skød efter Wolfgang Schäuble under et vælgermøde i Oppenau i hans hjemstat Baden-Württemberg. Det efterlod Schäuble lam i underkroppen, hvorfor han sad i kørestol resten af sit liv. 

Wolfgang Schäuble blev født under krigen i 1942 i Freiburg og har studeret både jura og økonomi ved Albert-Ludwigs-Universität Freiburg og Universität Hamburg. 

Han sov ind i sit hjem tirsdag 26. december 2023. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Wolfgang Schäuble

Fhv. finansminister (CDU), Tyskland, fhv. Indenrigsminister, Vesttyskland
Jura og økonomi ved Albert-Ludwigs-Universität Freiburg og Universität Hamburg

Angela Merkel

Fhv. forbundskansler, Tyskland (CDU)
Fysiker, doktorgrad i kvantekemi

0:000:00