Dong Energy skifter navn til Ørsted

NAVNESKIFT: Dong Energy tager navneforandring til Ørsted inspireret af den danske videnskabsmand H.C. Ørsted. Navneændringen kommer, efter virksomheden har frasolgt sin olie- og gasproduktion og nu vil fokusere på grøn omlægning.

Foto: /ritzau/Jens Dresling
Lise-Lotte Skjoldan

Væn dig til navnet Ørsted.

Det er det nye navn for Dong Energy, der i dag mandag har besluttet at skifte navn.

Virksomheden har med navneskiftet ladet sig inspirere af den danske videnskabsmand H.C. Ørsted, der blandt andet er kendt for at opdage elektromagnetismen i 1820.

Det nuværende navn Dong er en sammentrækning af Dansk Olie og Naturgas, men det passer ikke længere til virksomhedens brand, eftersom olie- og gasproduktionen er blevet frasolgt, forklarer bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen i en pressemeddelelse. Samtidig skal det nye navn også signalere en mere grøn linje.

Dong Energys administrerende direktør, Henrik Povlsen, fortæller, at der også vil følge et nyt logo og en ny brandidentitet med det nye navn.

"Vi har gjort et stort arbejde for at finde det rette navn og den rette brandidentitet til vores virksomhed. Vores nye navn er en hyldest til H.C. Ørsteds nysgerrighed, engagement og interesse for naturen, og vores brandidentitet afspejler den nytænkning og dybe forståelse af naturen, som er afgørende for at kunne skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi," siger Henrik Povlsen.

Navneskiftet fra Dong Energy til Ørsted kræver en ændring af virksomhedens vedtægter. Dong Energy har mandag indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling 30. oktober, hvor de vil bede om aktionærernes godkendelse til ændring af navnet.

Ændringen vil derefter træde i kraft 31. oktober.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00