Debat

DR til tidligere sygehusdirektør: Din kritik er ikke korrekt

REPLIK: Tidligere sygehusdirektør kritiserer DR's serie 'De udenlandske læger' for, at et patientforløb mangler relevans. Men patientens dødsfald er en følge af behandlingen på Slagelse Sygehus, mener DR-redaktør.

DR bliver af tidligere sygehusdirektør kritiseret for dokumentationen i serien 'De udenlandske læger'. Vi har lagt dokumentationen frem, mener DR-redaktør Steen Jensen.
DR bliver af tidligere sygehusdirektør kritiseret for dokumentationen i serien 'De udenlandske læger'. Vi har lagt dokumentationen frem, mener DR-redaktør Steen Jensen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Steen Jensen
Ledende redaktør, DR Dokumentar

Den tidligere direktør for Slagelse Sygehus, Vagn Bach, undlader i sin kritik af DR i Altinget at forholde sig til den dokumentation, der blev lagt frem i serien 'De udenlandske læger'.

I serien afdækkes, hvordan Styrelsen for Patientsikkerhed for første gang herhjemme måtte stoppe en sygehusafdeling i af modtage flere akutte patienter på grund af manglende sikkerhed for patienterne.

På afdelingen var alle overlæger i en periode udenlandske. Vagn Bach skriver, at det ikke havde noget med kompetencerne hos de udenlandske læger at gøre.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Det er ikke korrekt.

Den eksterne rapport henviser direkte til lægernes manglende kompetencer, og Styrelsen for Patientsikkerhed skriver forud for lukningen, at "såvel sproglige, kulturelle som faglige forhold udgør fortsat en udfordring".

Vagn Bach nedgør også et patientforløb.

Steen Jensen
Ledende redaktør, DR Dokumentar

Styrelsen skriver videre, at patienterne på grund af overlægernes faglige mangler risikerer følgeskader og oversete komplikationer.

Udlægning vækker undren
Vagn Bach nedgør også et patientforløb, som indgik i programmet.

Ifølge Vagn Bach er den eneste relevans, "at patientens ægtefælle havde en samtale med en udenlandsk læge, som hun ikke forstod".

Den udlægning kan undre.

Patienten døde efter et længere forløb på netop den afdeling, hvor styrelsen efterfølgende måtte lukke for modtagelse af flere akutte patienter. Om patienten skrev Ankenævnet for Patienterstatningen i en afgørelse fra november 2017:

"Patientens (navn) dødsfald er en følge af behandlingen på Slagelse Sygehus," og "patientens dødsfald kunne være undgået, såfremt behandlingen på Slagelse Sygehus var udført, som en erfaren specialist ville have gjort".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Vagn Bach

Fhv. sygehusdirektør, Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse
master i ledelse (CBS 2003), speciallæge i anæstesiologi (Aarhus Uni.)

0:000:00