Efter intern uro i Alternativet: Uffe Elbæks særlige rådgiver stopper

KONSEKVENS: Mikkel Nørskov fratræder sin stilling som særlig rådgiver. Det sker i kølvandet på en række opsigtsvækkende sager i Alternativet.

En af nøglepersonerne i Alternativet Mikkel Nørskov fratræder sin stilling som særlig rådgiver for partileder Uffe Elbæk (ALT).

Det skriver Jyllands-Posten.

Gruppeformand René Gade vil ikke kommentere på, hvorvidt der er tale om en fyring af Mikkel Nørskov.

”Jeg vil ikke udtale mig om den enkelte sag. Status nu er bare, at flere års godt samarbejde med Mikkel er opsagt,” siger han til Jyllands-Posten.

Men fratrædelsen sker i kølvandet på, at René Gade onsdag morgen på Twitter gav en kort status på sin interne undersøgelse af sagerne om blandt andet ledelsesvigt og seksuelle krænkelser i Alternativet, der begyndte rulle op til kommunal- og regionsvalget.

Her skriver gruppeformanden, at det var enkeltstående ledelsessvigt i sekretariatet, der var skyld i de omdiskuterede sager i Alternativet. Han tilføjer, at der er blevet handlet på den nye viden, og det har haft "relevant konsekvens".

Spillede rolle i omdiskuteret sag
En af sagerne, der har rystet Alternativet, handler om en medarbejder, der blev fyret efter anklager om krænkelse af et medlem, men senere blev genansat af Mikkel Nørskov, da han var sekretariatschef.

Mikkel Nørskov var indtil starten af november sekretariatschef i Alternativet, indtil han efter en medarbejderrokade skiftede til stillingen som Uffe Elbæks særlige rådgiver. Rokaden skete ifølge Jyllands-Posten efter intern uro oven på sagerne.

36-årige Mikkel Nørskov har været en del af Alternativet siden 2013, hvor han startede som frivillig. Han blev senere rådgiver for Uffe Elbæk, inden han i 2015 blev sekretariatsleder på Christiansborg efter folketingsvalget.

Mikkel Nørskov er ikke den eneste fra Alternativets top, der fratræder sin stilling. I slutningen af november stopper Alternativets pressechef, Magnus Haslebo, også i sin stilling. Pressechefen har spillet en rolle i en af de andre sager i Alternativet, hvor han sendte en mail rundt til de mandelige ansatte og bad om såkaldte dickpics, der skulle bruges til en collage.

Forrige artikel Dagens overblik: Region mangler formand - DF går i protest mod halalkød og motorvejskritik Dagens overblik: Region mangler formand - DF går i protest mod halalkød og motorvejskritik Næste artikel K: Virak om landbrugspakke er i høj grad en politisk kamp K: Virak om landbrugspakke er i høj grad en politisk kamp
Magnus Heunicke trækker omstridt lovforslag efter kritik

Magnus Heunicke trækker omstridt lovforslag efter kritik

PERSONLIGE DATA: Sundhedsministeren har fået kritik for at "snige" et forslag om at give myndighederne adgang til hemmelige telefonnumre på coronasmittede og deres kontakter ind i behandlingen af et andet lovforslag. Nu trækker han det tilbage.