EL kalder Esben Lunde i samråd om fiskekvoter

SAMRÅD: Ny afsløring i sagen om kvotekonger får Enhedslisten til at kalde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i samråd. ”Det lugter langt væk,” mener Maria Reumert Gjerding.

Enhedslisten kalder endnu en gang miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i samråd i sagen om de såkaldte kvotekonger.

Det sker efter, at Berlingske i dag kan fortælle, at embedsmænd i Miljø- og Fødevareministeriet angiveligt har arbejdet for Esben Lunde Larsen fremfor det stående flertal i Folketinget i sagen om fiskekvoter.

”Med de oplysninger, der er kommet frem i dag, er der noget, der tyder på, at ministerens embedsværk decideret har stået bag kampagner rettet mod andre folketingspartier. Vi skal have frem i lyset, om det har fundet sted. Hvis det er tilfældet, er det selvfølgelig helt uacceptabelt,” siger Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, i en pressemeddelelse.

Undskyld, undskyld, undskyld
Tidligere har Esben Lunde Larsen undskyldt for sin ageren i sagen. Det skete, efter det blev gjort klart, at han havde undladt at oversende en række løsningsforslag, der skulle bekæmpe de såkaldte kvotekonger til Folketinget.

Dengang kunne ministeren nøjes med at få en ’næse’ af DF. Men nu mener Maria Reumert Gjerding ikke, at det regeringsstøttende parti bør stå model til mere:

”Det har tydeligvis ikke været nogen dybfølt undskyldning, når ministeren bag tæppet orkestrerer modstand mod blandt andet Dansk Folkepartis politikere. Jeg forstår ærligt talt ikke, hvis Dansk Folkeparti lader Esben Lunde Larsen blive siddende som minister,” siger hun.

Lugter langt væk
Berlingske kan i dag blandt andet beskrive, hvordan en kontorchef i Miljø- og Fødevareministeriet har rådgivet ministeren til at udnytte en utilfredshed i fiskerierhvervet til at få kontrol over sagen om fiskekvoterne:

"En strategi kan være at få DFPO (Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation, red.) til at opfordre parterne til at overlade rorpinden til ministeren for at få ro på," står der ifølge avisen i et strateginotat.

Og den håndtering frustrerer Enhedslistens Maria Reumert Gjerding:

"Det lugter langt væk, når Esben Lunde Larsen strækker sig så langt væk og bøjer embedsværket for at sabotere ethvert forsøg på at stække kvotekongerne."

Det vides endnu ikke, hvornår det næste samråd i sagen finder sted.

Forrige artikel S vil trække støtte til muslimske friskoler S vil trække støtte til muslimske friskoler Næste artikel EU og Japan indgår frihandelsaftale EU og Japan indgår frihandelsaftale
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.