Elevformand skriver åbningstale for Morten Østergaard

ÅBNINGSDEBAT: Formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning har skrevet en del af den tale, som Morten Østergaard skal holde under åbningsdebatten, og den radikale partileder kommer blandt andet til at kritisere sig selv.

Foto: /ritzau/Jens Dresling
Cecilie Gormsen

Når Radikales partileder, Morten Østergaard, torsdag eftermiddag går på talerstolen under Folketingets åbningsdebat, har han ikke selv skrevet hele sin tale.

Østergaard har nemlig ladet formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Jens Philip Yasdani, skrive noget af talen.

Ifølge Morten Østergaard er det nemlig ungdommen, der skal leve med konsekvenserne af de beslutninger, som politikerne i Folketinget træffer i det kommende folketingsår, der for alvor sparkes i gang i dag.

”Vi politikere skal ikke træffe valg henover hovedet på de unge, som vi så det med Brexit. Det er de unge, der skal leve med konsekvenserne af de ældre generationers valg. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at give de unge i Danmark en endnu højere stemme i det her opgør med en ungdomskultur, som de unge ikke trives i,” siger Morten Østergaard i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Og det er altså deres fremtid, der gambles med, når regeringen laver uddannelseslofter og besparelser i flæng.”

I den del af Morten Østergaards tale, som han selv har skrevet, kommer den radikale leder også til at vende et kritisk blik mod sin egen tid som uddannelsesminister:

”Jeg lytter, når elever og studerende taler om, at også de beslutninger, jeg har været med til at forme og gennemføre, har bidraget til at flytte fokus fra læring og indsigt, til tempo og karakterræs. Det må og skal vi tage alvorligt,” siger han.

Dermed kommer uddannelse til at fylde en stor del af Morten Østergaards tale. Og det er ikke kun bag Christiansborgs tykke mure, at uddannelse er på dagsordenen. Torsdag eftermiddag er der arrangeret demonstrationer imod regeringens planlagte besparelser på uddannelsesområdet i fem byer rundt om i landet, heriblandt København og Aarhus.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Philip Yazdani

Radiovært, Den Næste Generation på Radio4
stud.hum

Morten Østergaard

Klimarådgiver, cBrain, fhv. politisk leder (R), MF og minister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)









0:000:00