Om  
Erik Høgh-Sørensen
Morten Messerschmidt

Erik Høgh-Sørensen bliver ekskluderet fra DF's hovedbestyrelse

Dansk Folkepartis hovedbestyrelse har mandag aften besluttet at ekskludere partiets tidligere formandskandidat og kritiker Erik Høgh-Sørensen (DF). Samme aften blev Morten Messerschmidt (DF) politianmeldt af blandt andet Erik Høgh-Sørensen.

Erik Høegh-Sørensen var kandidat til formandsposten, men valgte at trække sig og støttede i stedet Martin Henriksens (DF). Siden valget har han istemt sig DF-koret af kritik mod Morten Messerschmidt. 
Erik Høegh-Sørensen var kandidat til formandsposten, men valgte at trække sig og støttede i stedet Martin Henriksens (DF). Siden valget har han istemt sig DF-koret af kritik mod Morten Messerschmidt. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Erik Høgh-Sørensens nåede både at melde sig til DF's formandsvalg og trække sig igen. Fra sidelinjen måtte han derfor se til, at Morten Messerschmidt blev valgt som ny formand.

Siden da har Erik Høgh-Sørensen højlydt udtrykt sin kritik af og mistillid til den nye formand. Nu er den tidligere formandskandidat, kritiker og bestyrelsesmedlem blevet ekskluderet af DF's hovedbestyrelse, oplyser DF.

Regionsmedlem og byrådspolitiker i Hjørring Erik Høgh-Sørensen har tidligere fremført til TV2 Nord, at han har mistænkt Morten Messerschmidt for at have forsøgt at få ham ekskluderet fra partiet, hvis han blev formand. 

Men frygten for, at det skulle blive en realitet blev manet i jorden efter Messerschmidts sejrstale ved formandsvalget.

"Han var en af dem, der ville smide mig ud, men han sagde i sin tale, at der ikke kommer nogen eksklusioner. Så jeg kommer til at være aktiv og bidragende i forbindelse med Dansk Folkepartis udvikling hen imod et stærkt parti igen," udtalte Erik Høgh-Sørensen til TV2 Nord. 

Nu er han alligevel endt i kulden. Først nægtede DF’s hovedbestyrelse, at Erik Høgh-Sørensen kan fortsætte som folketingskandidat, og nu er han ekskluderet.

Byrådspostyr og politianmeldelse

Mandag aftens eksklusion ramlede sammen med, at Erik Høegh-Sørensen samme aften var blandt i alt ti tidligere og nuværende DF-medlemmer, der valgte at politianmelde Morten Messerschmidt. 

"Jeg finder det utroligt at skulle politianmelde mit eget parti, men det lader til, at DF’s interne finanskontrol er brudt sammen, og alt går an. Det minder om Meld og Feld, bare i Nordjylland," udtaler de nu eklsuderede DF'er til Jyllands-Posten efter anmeldelsen.

Politianmeldelsen bunder i beskyldninger om, at Messerschmidt og DF-ledelsen har ignoreret mistanker om underslæb, mandatsvig eller dokumentfalsk i DF’s lokale partiforening i Hjørring i perioden 2018 og frem. Det vil sige før, at Morten Messerschmidt blev formand i januar 2022.

Beskyldningerne førte desuden til, at lokalbestyrelsen i Hjørring i sidste uge opløste sig selv i protest mod partiledelsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erik Høgh-Sørensen

Byrådsmedlem (DF), Hjørring Kommune, journalist, forfatter, selvstændig
international politik, økonomi og journalistik (San Franscisco State University 1993)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00