Esben Lunde til Folketinget: Undskyld, undskyld, undskyld!

KVOTE-SAGEN: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) underskylder nu over for Folketinget, at oplysninger ikke er blevet videregivet.

Undskyld!

Sådan lyder det nu fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i sagen om de såkaldte kvotekonger, der dækker over de magtfulde storfiskere, der sidder tungt på fiskekvoterne herhjemme.

”Jeg vil gerne give Folketinget en undskyldning,” siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Det sker få timer før, Dansk Folkeparti på et gruppemøde skal tage stilling til, om der stadig er tillid til ham som minister.

”Jeg vil gerne undskylde over for Folketingets partier, at der er forslag til at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger udviklet af mit ministerium, som jeg ikke har oversendt til Folketinget,” siger Esben Lunde Larsen og fortsætter:

”Jeg burde have viderebragt disse oplysninger, da det ville have bistået de enkelte partier i deres arbejde med at begrænse kvotekoncentration og kvotekonger. Det beklager jeg, at det ikke er sket.”

Læs også: Analyse: DF's svære dilemma

Esben Lunde Larsen er faldet i unåde i sagen om kvotekongerne.

Han bliver beskyldt for at have løjet om kendskabet til nogle forslag, der kunne bruges til at stramme op over for de magtfulde storfiskere, der imod lovens intentioner tilraner sig meget store kvoter af havets fisk. Og Esben Lunde Larsen erkender nu, at det er en fejl, at forslagene ikke er blevet sendt til ordførerne på området.

”Det er mit ansvar som minister, at det ikke er sket. Og det ansvar påtager jeg mig.”

Læs også: Forstå sagen om Esben Lunde, løgn-beskyldningerne og kvoteopgøret

Fredag havde partierne uden for regeringen kaldt Esben Lunde Larsen i hastesamråd, hvor han skulle svare på, ”hvorfor han har talt usandt og tilbageholdt vigtige oplysninger for Folketinget”. Efter samrådet fastholdt Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, den skrappe retorik, og derfor ligger sagen nu hos ledelsen i Dansk Folkeparti.

”Jeg vil gerne undskylde, at samarbejdet ikke har været godt omkring arbejdet med at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger, da det ligger mig meget på sinde, at der både er et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem regeringen og Folketingets partier,” siger Esben Lunde Larsen tirsdag.

Læs også: DF holder fast: Esben Lunde har løjet

”Jeg vil nu gøre mit yderste for at medvirke til at gennemføre Folketingets fiskeriaftale både i ord og ånd. Blandt andet i forhold til de såkaldte kvotekonger,” tilføjer han.

Dansk Folkeparti holder gruppemøde klokken 11, hvor partiet vil tage stilling til Esben Lunde Larsens fremtid som minister.

Se også: TV: Esben Lunde beklager efter hastesamråd

Forrige artikel Løkke om Skt. Petersborg-eksplosion: Forfærdelige billeder Løkke om Skt. Petersborg-eksplosion: Forfærdelige billeder Næste artikel Holstein: Lunde giver sig selv en chance for overlevelse Holstein: Lunde giver sig selv en chance for overlevelse