Europa-Parlamentet fratager korruptionsanklaget politiker næstformandspost

Den græske EU-politiker Eva Kaili har fået frataget sin post som næstformand for Europa-Parlamentet efter korruptionsanklager.

Foto: Twitter/Reuters/Ritzau Scanpix

Europa-Parlamentet har besluttet at fratage græske Eva Kaili, medlem af Europa-Parlamentet, sin titel som næstformand for parlamentet.

Det oplyser Europa-Parlamentet i en pressemeddelelse.

Afgørelsen blev godkendt med 625 stemmer for, 1 imod og 2 hverken for eller imod.

Eva Kaili sidder fængslet i Belgien som mistænkt i den største korruptionsskandale i EU nogensinde. Ifølge den belgiske anklagemyndighed er der gennemført 20 ransagninger siden i fredags i Belgien og Italien, og i en af ransagningerne blev der fundet tasker med omkring 150.000 euro i Eva Kailis hjem.

De belgiske anklagemyndigheder mistænker Eva Kaili for at være en del af en kriminel organisation, der har modtaget penge finansieret af dette års VM-værter, Qatar. Målet har ifølge myndighederne været at veksle penge og gaver for at få indflydelse i Europa-Parlamentet. Qatars Udenrigsministerium afviste søndag påstanden og kaldte den ”grundløs og misinformeret”.

Udover Eva Kaili er tre andre blevet anholdt.

Eva Kaili er desuden blevet smidt ud af det græske socialdemokratiske parti Pasok, mens den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet har suspenderet hende.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024