Fik du læst? Kira Marie Peter-Hansen føler, hun for første gang er nået med på en bølge

Altinget har i årets løb spurgt politikere, hvad de gør for at lade batterierne op udenfor den politiske arena. I november talte vi med europaparlamentariker Kira Marie Peter-Hansen, som er vildt grebet af en forfatter, hun mødte på Toga.

Foto: EU-Parlamentet
Mathias Bach

Bragt i Altinget Magasin i november 2022.

Set

Jeg er gået i gang med at se serien ’The Rehearsal’, som internettet er i tvivl om, hvorvidt er skuespil eller virkelighed.

Den handler om en producer, der hjælper mennesker med at gennemleve et scenarie mange gange. Det er meget syret, akavet og sort. Men nu føler jeg, at jeg for første gang er nået med på en bølge.

Blå bog

Kira Marie Peter-Hansen

  • Privat: Født 23. februar 1998 på Frederiksberg.
  • Karriere: Valgt til Europa-Parlamentet for SF i 2019 som den yngste i parlamentets historie.
  • Uddannelse: Har læst økonomi på Københavns Universitet. Læser nu en bachelor i internationale relationer ved Vesalius College i Bruxelles.

Jeg er også gået i gang med at gense ’Venner’. Jeg så sæson syv til enden, og nu er jeg gået i gang med sæson et igen. Jeg har haft en tendens til at se film og serie, som jeg ved hvordan slutter, så jeg ikke bliver overrasket.

Læst

Jeg sender en masse artikler til mig selv i løbet af ugen, og så prøver jeg at komme i bund med dem, når jeg har ferie.

Information har lavet en serie, der hedder ”Serbien og Stormagterne”, som er vildt interessant. I sommerferien læste jeg ’Educated’ af Tara Westover. Den handler om en kvinde, der vokser op i en mormonfamilie i USA, som hun bryder hun ud af. Jeg er ikketroende og har på flere måder et anstrengt forhold til religion. Men ’Educated’ gav mig et nyt perspektiv. Den giver et andet billede på et parallelsamfund, end vi er vant til.

Jeg har også læst Thomas Korsgaards bøger for nyligt. Jeg mødte ham på Toga, hvor han gav mig bog nummer tre i hans trilogi om Tue. Den har jeg læst, og nu er jeg så i gang med at læse hans første bog. Korsgaard giver et indblik i en hård opvækst, som er meget langt fra min egen, men som det er vigtigt, man som politiker er opmærksom på.

Lyttet

Når jeg tager til Bruxelles, har jeg typisk downloadet nogle Genstart-afsnit, og så lytter jeg dem igennem på vej derned. Det er mere et maratonlyt end hver dag eller uge.

For nylig hørte jeg også ’Spiralkampagnen’, som er en podcast om dengang, man lagde tonsvis af spiraler op på unge grønlandske kvinder uden samtykke. Det lærte jeg rigtig meget af, for jeg forsøger løbende at opbygge mit kendskab til Rigsfællesskabet.

Jeg har også lyttet til DR's 'Det levende bevis', som er en podcastserie om to somaliske kvinder, der er tvivl om, hvorvidt er blevet omskåret. Men deres forældre er blevet dømt for det.

Politiske vitaminer

Politik er vigtigt, men der er også et liv udenfor politik. I årets løb har Altinget Magasin spurgt folketingspolitikere, hvad de gør for at koble af, samle inspiration og energi, når de ikke lægger arm med andre politikere på Christiansborg.

Det er vildt, at det juridisk kan lade sig gøre, at der er så stor tvivl. Og så er der selvfølgelig et politisk element i, om det er tilfældigt, at det er to somaliske kvinder, hvis forældre er blevet dømt.

Gjort

Det er svært at have rytme og rutine, når man flytter sig hver eneste uge, og det nogle gange er til Bruxelles, andre gange til Strasbourg. Jeg spiller sudoku på min mobil. Og så er jeg begyndt til træning og forsøger at gøre det til en fast del af min rutine.

Det med at træne med vægte er meget fremmed for mig, og jeg skal ikke ud i noget med nogle elastikker, hvor man kan gøre alt muligt. Derfor træner jeg kun hold. Indtil videre har jeg været på ’stram op’ og ’body attack’. Jeg har brug for, at nogen fortæller mig, hvordan jeg skal træne, og holder mig oppe på, at jeg faktisk gør det. Og så er det rart at få lidt foreningslivsfølelse på holdene.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kira Marie Peter-Hansen

MEP (SF) 2019-
Bachelorstuderende i international relations (Vesalius College, Belgien) 2020-

Thomas Korsgaard

Forfatter
Ørestad Gymnasium

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024