Fik du læst? Mette Abildgaard er "en kæmpe sucker for Lykkehjulet"

Altinget har i årets løb spurgt folketingsmedlemmer, hvad de gør for at lade batterierne op udenfor Christiansborg. I marts talte vi med konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard.

Foto: /Altinget/Arthur J. Cammelbeeck
Laura Bejder Jensen

Bragt i Altinget Magasin marts 2022.

Set

Jeg er lige blevet færdig med den sidste sæson af Papirhuset på Netflix. Jeg er generelt ret begejstret for de store Netflix-produktioner, hvor man ikke har sparet på pengene.

Jeg glæder mig helt sindssygt, til Borgen kommer – både fordi man jo er en politisk nørd, men jo også fordi det er en serie, der på mange måder har fulgt en. Før jeg blev valgt ind på Christiansborg, var der enormt mange drømme forbundet med den.

Blå bog

Mette Abildgaard

  • Privat: Født 12. oktober 1988. Gift med Jens Jacob og mor til to små piger, Esther Marie og Laura. Født og opvokset udenfor Horsens, men nu bosat med familien på Amager.
  • Karriere: Folketingsmedlem for Konservative. Valgt til Folketinget første gang i 2015. Udnævnt som statsrevisor i 2021. Tidligere PR- og kommunikationsmedarbejder for Betty Nansen Teatret, hjemmehjælper og tjener.
  • Uddannelse: Cand.soc fra Roskilde Universitet i 2013. Samfundsfaglig student fra Tørring Gymnasium i 2007.

Derudover har jeg en guilty pleasure, som er lidt tabubelagt at nævne som en kvinde på 33, men jeg er kæmpe sucker for Lykkehjulet. Der er ikke noget bedre, end hvis jeg lige kan fange et afsnit af Lykkehjulet på TV2 Charlie, når jeg står om aftenen og smører madpakker.”

Hørt

Jeg lytter ret meget til Genstart. Det ved jeg jo godt er en klassiker, men jeg synes bare, det er så skønt et format, fordi det bliver formidlet på en forståelig og tilgængelig måde – også temaer, som man ikke lige har interesseret sig for.

I bilen kan jeg godt finde på at høre P1 Debat for at blive opdateret. Så det meste, jeg lytter til, er nok lidt arbejdsbetonet.

For nylig hørte jeg Sandie Wests podcastserie ’Ofrene’, som går bag de true crime podcastserier, som man hører som et underholdningselement. Hun interviewer nogle af de familier, der står tilbage i de her frygtelige sager, og som fortæller om, hvad det betyder, at det bliver eksponeret på den måde – og så deler hun også sin egen historie. Det var et podcast, der gjorde et rigtig stort indtryk, og som gjorde mig lidt eftertænksom i forhold til den måde, vi behandler de her sager på i medierne.

Læst

Ud over, at jeg får læst relativt meget Peter Pedal og Gurli Gris derhjemme, så er jeg bare et sted i mit liv, hvor det er et mirakel, hvis jeg får læst en artikel færdig i vores Euroman-abonnement.

Den eneste bog, jeg reelt har læst i 2021, er Stine Pilgaards ’Meter i sekundet’ og den læste jeg den 30. december, hvor jeg var på ferie ved mine forældre, som passede børnene en hel dag.

Jeg må sande lige nu, at jeg har så meget læsestof forbundet med mit arbejde, at jeg ikke altid når det i fritiden, som jeg gerne vil. Jeg glæder mig til det øjeblik, hvor man knipser med fingrene og har fået store børn, så man kan læse igen. 

Politiske vitaminer

Politik er vigtigt, men der er også et liv udenfor politik. I årets løb har Altinget Magasin spurgt folketingspolitikere, hvad de gør for at koble af, samle inspiration og energi, når de ikke lægger arm med andre politikere på Christiansborg.

Gjort

Den fritid, jeg har, går primært med to ting, og de er næsten så stereotype, at jeg ikke kan få mig til at nævne dem i samme sætning, men jeg løber og vinterbader.

Jeg har i snart et år haft et mål om at løbe minimum 100 kilometer om måneden, og det betyder jo, at man i snit skal ud omkring 25 kilometer om ugen. Og så er jeg kæmpe fan af at vinterbade og har gjort det i halvandet års tid. Det er bare noget, der giver energi og en følelse af, at man mærker sig selv, når man lige kommer ned og får det der kolde gys. Det er blevet en kæmpe afhængighedsting for mig.

Nogle af de dage, hvor jeg har aftenmøder, løber jeg om formiddagen en tur på 10-11 kilometer ud omkring Amager Fælled, og så løber jeg ned til det badespot, der er nede ved havnen i nærheden af Christiansborg og får et dyp der. Så det er blevet en skøn måde at passe det ind i en travl hverdag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Abildgaard

MF og politisk ordfører (K), formand for Statsrevisorerne
cand.soc. i offentlig forvaltning og kommunikation (Roskilde Uni. 2013)

0:000:00