Fik du læst? Mai Villadsen hader motion, men elsker at rode med ukrudt

Altinget har i årets løb spurgt folketingsmedlemmer, hvad de gør for at lade batterierne op udenfor Christiansborg. I april talte vi med Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, som kobler af med boligprogrammer og socialrealistisk skønlitteratur. 

Altinget har i årets løb spurgt folketingsmedlemmer, hvad de gør for at lade batterierne op udenfor Christiansborg. Interviewet med Mai Villadsen (EL) blev bragt i Altinget Magasin i april 2022.
Altinget har i årets løb spurgt folketingsmedlemmer, hvad de gør for at lade batterierne op udenfor Christiansborg. Interviewet med Mai Villadsen (EL) blev bragt i Altinget Magasin i april 2022.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Bragt i Altinget Magasin i april 2022. 

Set 

"Jeg kan ret godt lide at se boligprogrammer for eksempel ’I hus til halsen’, hvor man kommer ud til en familie, og alt er noget lort, og så får de renoveret huset, og lige pludselig er folk meget gladere. Det er jo et skørt billede på verden og siger meget om vores boligmarked, som er helt langt ude, men jeg kan godt lide at se folk lykkes med noget eller producere noget.

Hvis jeg ser sådan et af de der realityprogrammer, som er lette at blive fanget af, så kan jeg godt på et tidspunkt få det lidt op til kvalmegrænsen, og så går jeg bare ind på nettet og læser, hvem der ender sammen med hvem, og hvordan det i virkeligheden endte. Jeg spoiler mig selv og så videre i teksten."  

Hørt 

"Jeg er meget en P1-pige. Jeg lytter meget til P1 om morgenen for at få overblik, så det bruger jeg nok meget arbejdsrelateret i virkeligheden.

Blå bog

Mai Sloth Villadsen 

  • Privat: Født 26. december 1991 i Herning. Opvokset i Kibæk, men nu bosat i København med sin kæreste. 
  • Karriere: Politisk ordfører for Enhedslisten siden 2021. Valgt til Folketinget første gang i 2019 i Nordsjællands storkreds. Tidligere politisk rådgiver for Enhedslisten, ungdomskonsulent i HK og formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.  
  • Uddannelse: Har fra 2016 til 2018 studeret gennem åbent universitet på Aarhus Universitet, Roskilde Universitet og Københavns Universitet. 
På musikfronten så kan jeg godt finde på at lytte til top-100 i Danmark lige nu for at finde ud af, hvad folk hører. Det er tit sådan noget lidt skør rap.

Jeg tror egentlig tit, at det jeg hører, kan være en refleksion af den stemning, jeg er i. Jeg bruger meget musik på den måde – til enten at gejle mig op til en bestemt stemning på arbejdet eller komme ned i gear. Kunstneren Leslie Gore lavede en sang, der hedder ’You don’t own me’. Den er fed at høre, hvis man virkelig skal ind og mene noget. Hendes sang ’It’s my party and I cry if I want to’ er mere til, hvis det er gået dårligt."  

Læst 

"Når jeg arbejder meget, har jeg svært ved at fokusere meget på skønlitteratur, selvom jeg virkelig elsker at læse bøger. Når det er ferie, så tager jeg fem-syv bøger med ud i et sommerhus, og så er det bare dem, jeg fokuserer på.

Motion hader jeg lidt. Rosa Lund har engang overtalt mig til at tage til hot-yoga, og jeg troede virkelig, at det var et mordforsøg.

Mai Villadsen
Politisk ordfører, MF (EL)

Jeg synes virkelig, der er nogle megadygtige danske socialrealistiske forfattere lige nu. Både Morten Pape og Thomas Korsgaard. De skriver virkelig nogle historier, der river hjertet ud på en – men med vildt gode beskrivelser.

Lige nu er jeg i gang med Anker Jørgensens dagbøger, og det er jo ultra-nørdet, men jeg sluger virkelig danske politiske bøger råt. Det er megaspændende at få det der historiske perspektiv og forstå noget af den politikudvikling, der var i gang dengang. Jeg kan bruge vildt meget til at drage paralleller til i dag." 

Gjort 

"Jeg elsker at være ude i naturen eller i min kolonihave, hvor jeg kan koble af ved at rode i noget ukrudt eller gå rundt i landskabet.

Politiske vitaminer

Politik er vigtigt, men der er også et liv udenfor politik. I årets løb har Altinget Magasin spurgt folketingspolitikere, hvad de gør for at koble af, samle inspiration og energi, når de ikke lægger arm med andre politikere på Christiansborg. 

Det betyder virkelig meget for mig at være udenfor – det er der jeg kobler af.

Motion hader jeg lidt. Rosa Lund har engang overtalt mig til at tage til hot-yoga, og jeg troede virkelig, at det var et mordforsøg. Det var forfærdeligt. Ellers tager jeg en del til Jylland og besøger min familie. Jeg har en niece på snart et halvt år og en nevø på fem, så der bygger jeg rigtig meget Lego og huler. Det er den bedste måde at komme væk fra den politiske virkelighed og opdage, hvad der fylder i hovedet på en femårig." 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mai Villadsen

MF (EL), fhv. politisk ordfører

0:000:00