Fik du læst? Morten Messerschmidt: "Jeg kan få lyst til ’The Old Man and the Sea’ af Hemingway, ligesom jeg kan få lyst til en god wienerpølse"

Altinget har i årets løb spurgt folketingsmedlemmer, hvad de gør for at lade batterierne op udenfor Christiansborg. I oktober talte vi med DF-formand Morten Messerschmidt, som sammenligner Hemingway med en god wienerpølse. 

Altinget har i årets løb spurgt folketingsmedlemmer, hvad de gør for at lade batterierne op udenfor Christiansborg. Interviewet med Morten Messerschmidt (DF) blev bragt i Altinget Magasin i oktober 2022. 
Altinget har i årets løb spurgt folketingsmedlemmer, hvad de gør for at lade batterierne op udenfor Christiansborg. Interviewet med Morten Messerschmidt (DF) blev bragt i Altinget Magasin i oktober 2022. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Bragt i Altinget Magasin i oktober 2022. 

Set 

Dot (Wessman, red.) og jeg holder meget af at gå i teateret. Senest så vi Maskerade på Grønnegaards Teateret, og i går så vi københavnerpremieren på Zirkus Nemo. Vi er gode venner med flere, der er i forestillingen. Så det var en rigtig hyggelig aften, hvor vi også mødtes bagefter og sad i de her meget romantiske skurvogne og fik en drink nede ved Charlottenlund Fort. 

Læst

Jeg læser mest klassikerne. Både danske og udenlandske. Jeg synes, det er lidt begrænset, hvad der bliver lavet af læseværdig moderne litteratur, men Hemingway, Oscar Wilde, Pontoppidan, Jacob Knudsen, det er nogle af dem, jeg holder mest af. Jeg er også meget glad for Henrik Stangerup og hans noveller.

Blå bog

Morten Messerschmidt 

  • Privat: Født 13. november 1980 i Frederikssund. 
  • Karriere: Formand for Dansk Folkeparti siden 2022. Vært på podcasten ”Kammertonen” hos Radio24Syv siden 2021. Medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti i 2009-2019. 
  • Uddannelse: Cand.jur. fra Københavns Universitet i 2009. 

Der er nogle bøger, jeg kan læse igen og igen. For eksempel ’The Old Man and the Sea’ af Hemingway. Den kan jeg få lyst til, ligesom jeg kan få lyst til en god wienerpølse. Også ’Døden i Venedig’ af Thomas Mann. De der små noveller, der er guldklumper i verdenslitteraturen. Dem kan man læse igen og igen. 

Hørt

Jeg er meget glad for klassisk musik og har også et radioprogram på Radio24syv hver uge, hvor jeg går i dybden med opera. Og så er der dele af den populære musik, som jeg er ret begejstret for. Jeg er helt pjattet med ’Bamses Venner’ og Flemming Jørgensen. Jeg synes hans stemme er helt forrygende, men også mange af hans tekster går lige i hjertet. Så er der også nogle internationale sangere, som Charles Aznavour, Tom Jones og Stevie Wonder, som især Dot har lært mig at lytte til, som jeg holder meget af.

Podcasts hører jeg meget, når jeg går rundt og gør rent på radiobilerne, på rodeobanen og i vores forretninger på Bakken. Jeg har sådan en morgenrutine, hvor jeg bruger en time til halvanden på at gøre forretningerne klar. Der hører jeg forskellige ting, men blandt andet en skøn podcast, som Mathias Hammer og Frederik Cilius laver om musik. Og så hører jeg en del historiske podcasts fra BBC og andre udenlandske producenter. 

Gjort

Dyrehavsbakken har været en del af mit liv i 15 år. Jeg kan godt lide at have det ved siden af mit politiske virke, hvor jeg møder nogle mennesker, der laver noget helt andet end mine kolleger på Christiansborg.

Politiske vitaminer

Politik er vigtigt, men der er også et liv udenfor politik. I årets løb har Altinget Magasin spurgt folketingspolitikere, hvad de gør for at koble af, samle inspiration og energi, når de ikke lægger arm med andre politikere på Christiansborg. 

 Man får nogle andre input, og det er også bare sjovt at have et andet arbejde såsom at skulle rydde op på øl-lageret, køre rundt med tomme flasker, fylde nye fustager, vaske toiletter, fylde op i baren og alle sådan nogle ting, som er helt almindeligt arbejde.  

Derudover slapper jeg meget af ved at lave mad hver dag. Jeg tænker over, hvad der skal laves flere dage frem. Det er virkelig mit frirum at få lov til at stå for maden og vinen. Det er primært det dansk-franske køkken, men også med lidt inspiration. Det er sjovt at gå gennem supermarkedet og tænke over, hvordan man kan komponere en ret. Det kan være et stykke laks eller en medisterpølse, og derfra tænker jeg så: ’hvordan kan jeg gøre det her bare lidt mere raffineret end almindelig sovs og kartofler?’

Jeg har mange venner, der også holder af at lave mad. Så er man måske to eller tre drenge, som mødes klokken 12 og får et lille glas og hygger os. Så kommer pigerne og spiser klokken 17:30 og får en velkomstdrink. Det holder jeg meget af. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Frederik Cilius Jørgensen

Satiriker, skuespiller, radiovært, medejer, R8dio
klarinettist (Det Jyske Musikkonservatorium og Indiana University)

Mathias Hammer

DR-vært, foredragsholder
Klassisk pianist (Det Jyske Musikkonservatorium og Gnesin-konservatoriet i Moskva)

0:000:00