Om  
Suzanne Brøgger
Marianne Stidsen

Fire medlemmer forlader Det Danske Akademi i protest

Suzanne Brøgger, Ida Jessen, Jens Smærup Sørensen og Astrid Saalbach har forladt Det Danske Akademi. De er utilfredse med Marianne Stidsens optræden i den offentlige debat.

Sofie Hvemon

Fire ud af 18 medlemmer har valgt at forlade Det Danske Akademi. Det skriver Weekendavisen.

"Akademiet har alt for længe skullet stå model til Marianne Stidsens i mine øjne helt uhyrlige, offentliggjorte påstande." Sådan skriver Suzanne Brøgger i sit udmeldelsesbrev, som Weekendavisen er kommet i besiddelse af.

Desuden har fire andre medlemmer underskrevet en erklæring, hvori de opfordrer Marianne Stidsen til at forlade akademiet.

Medlemmerne tager afstand fra den måde, som Marianne Stidsen har deltaget i den offentlige debat om identitetspolitik, voldtægtslovgivning og MeToo-bevægelsen. Hun har blandt i Berlingske sammenlignet MeToo-bevægelsen med en terrorbevægelse.

Som begrundelse for sit farvel til akademiet udtaler Ida Jessen til Information:

”Det er ikke nogen katastrofe i verdenshistorien, at Det Danske Akademi er ude i sit livs største krise, men omstændighederne er, at Det Danske Akademi bliver forbundet med Stidsen på grund af hendes store aktivitet med hendes indlæg og kronikker – og dermed bliver akademiet også forbundet med de holdninger, hun har. Det vil jeg ikke."

Det Danske Akademi er en selvstændig institution, hvis formål er at "virke for det danske sprog og ånd, især inden for litteraturen." Akademiet uddeler årligt en række prestigefulde litteraturpriser.

E-mail Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Suzanne Brøgger

Forfatter
stud.mag. i fransk og russisk (Københavns Uni. 1964-70)

Marianne Stidsen

Forfatter og debattør, fhv. lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Uni.
Mag.art. og dr.phil.