Flemming Møller Mortensen afviser kritik af migrationsfokus: "Udviklingspolitik skal forandre sig, fordi verden forandrer sig"

Fordrivelseskrisen kræver svar, lyder det fra udviklingsministeren, efter at regeringen er kommet under beskydning fra både OECD, forskere og støttepartier for at blande indenrigspolitiske og udviklingspolitiske interesser sammen.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Millioner af kroner til at få strandede migranter på Balkan til at rejse hjem. En ambition om at rykke asylbehandlingen til modtagecentre uden for Europas grænser. Og senest et forslag om at oprette en nærområde- og migrationsfond for bistandsmidler.

Asyl- og migrationspolitik er for alvor rykket ind på den udviklingspolitiske dagsorden – og selv om det har kastet kritik af sig, er det den rette prioritering i en tid, hvor antallet af fordrevne på verdensplan aldrig er set højere. Det slår minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen (S) fast i et interview med Altinget.

"Udviklingspolitik skal forandre sig, fordi verden forandrer sig," siger han fra sit kontor i Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads. 

{{toplink}}
Læs også

Regeringen er ellers de seneste uger kommet under beskydning fra både forskere og støttepartier for at blande indenrigspolitiske og udviklingspolitiske interesser sammen. Foreløbigt er kritikken kulmineret med en advarsel fra OECD om, at Danmarks gode ry internationalt risikerer at ryge takket være vores flygtninge- og indvandrerpolitik.

Men den kritik afviser udviklingsministeren.

"Det mener jeg virkelig ikke," siger han.

Det er i en helt ny gennemgang af dansk udviklingsbistand, at OECD kommer med kritikken.

Flemming Møller Mortensen "holder overordnet set rigtig meget af" gennemgangen, der er den første i fem år.

"Vi vil i den grad lytte til tingene," siger han og fortsætter: "Men jeg vil virkelig føle, at jeg er en rigtig dårlig udviklingsminister, hvis ikke jeg tager bestik af det, der er verdens udfordringer i dag: Det er klimakrisen og fordrivelseskrisen. Og det laver vi en sammentænkning af." 

I mit hjerte og sind som socialdemokrat er hovedpointen i dansk udviklingsbistand, at vi skal reducere fattigdom. 

Flemming Møller Mortensen (S)
Minister for udviklingssamarbejde

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024