Fodbold-ildsjæl vinder Venstres frihedspris

PRIS: Venstre giver sin årlige frihedspris til Ilknur Kekec, der er træner og ungdomsformand i Høje Taastrup Idrætsforening. 

Foto: /ritzau/Carsten Bundgaard
Cecilie GormsenErik Holstein

Ilknur Kekec er årets modtager af Venstres frihedspris, der blev uddelt under partiets landsmøde lørdag.

Hun er træner og ungdomsformand i Høje Taastrup Idrætsforening, og Ilknur Kekec får prisen for sin indsats for at nedbryde barrierer og skabe fællesskaber på tværs af det danske samfund.

”Ilknur er en ægte ildsjæl. Med sin indsats i Høje Taastrup Idrætsforening gør Ilknur en uvurderlig indsats for, at unge får knyttet venskaber gennem idræt. Det er imponerende, hvordan hun engagerer unge indvandrere i den rige foreningskultur, vi har en unik historie for i Danmark. Det er prisværdigt, og derfor kan vi være stolte af Ilknur,” siger Venstres formand og statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Ilknur Kekec er uddannet folkeskolelærer og læser nu til cand.mag. i lærings- og forandringsprocesser. 

Løkke har ved flere lejligheder fortalt om Ilknur Kekec, senest i sin tale på landsmødet tidligere lørdag. Her han nævnte han forskellige mennesker, der som udlændinge har fået fodfæste i Danmark, og som bidrager med det, de hver især er gode til.

”Som Ilknur, der på fodboldbanerne i Høje-Taastrup får piger med indvandrerbaggrund til at spille fodbold og dermed introducerer pigerne til det danske foreningsliv,” lød det i Lars Løkkes tale.

I forbindelse med Marienborg-topmødet om idræt i sidste måned lagde Lars Løkke Rasmussen også en video med Ilknur Kekec på Facebook.

Venstres frihedspris uddeles hvert år som en hyldest til personer eller projekter, som gør en forskel. Og her har Ilknur Kekec udmærket sig, mener Lars Løkke Rasmussen:

”Ilknur viser vejen for en masse mennesker. Jeg har stor respekt for den måde, Ilknur har opsøgt forældre til indvandrerpiger på og derved skabt et tillidsforhold, der har gjort, at deres døtre nu er en del af fodboldholdet og foreningslivet. Ilknur er i mine øjne en ildsjæl, der er meget inspirerende,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00