Først var han tavs, men nu tager V-minister afstand fra personangreb på professor

Fødevareminister Jacob Jensen tager nu afstand fra Landbrug og Fødevarers viceformands kritiske kommentarer om professor fra Aarhus Universitet.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Magnus Garde-Strandberg

Mandag ville landbrugsminister Jacob Jensen (V) ikke kommentere sagen om Landbrug og Fødevarers viceformands kritiske kommentarer af en navngiven professor på Aarhus Universitet, som han blandt andet kaldte "sindsforvirret".

Men få timer efter at Altinget kunne fortælle, at ministeren ikke havde nogen kommentarer, tager han nu bladet fra munden i et Facebook-opslag og tager klar afstand fra kommentarerne:

"Uanset om man er enig eller ej i en faglig eller politisk diskussion, så bør man altid tale ordentligt om og til hinanden. Fokus skal være på bolden og ikke på personen," skriver ministeren.

"Jeg noterer mig da også, at viceformanden har givet en uforbeholden undskyldning, hvilket er godt," afslutter han sit opslag.

Sagen udspiller sig i kølvandet på et interview i Altinget-interview med Landbrug og Fødevares viceformand, Thor Gunnar Kofoed.

Læs også

I interviewet kaldte L&F-viceformanden blandt andet professor i havmiljø ved Aarhus Universitet Stiig Markager for "sindsforvirret" og anfægtede forskning, som flere gange har påvist, at iltsvind i danske farvande primært skyldes landbrugets udledning af kvælstof.

I sit Facebook-opslag forholder fødevareministeren sig ikke til det faglige spørgsmål om ildsvindet i de danske farvande og viceformandens udfordring af forskningen på området.

Thor Gunnar Kofoed har siden selv givet Stiig Markager en undskyldning for sin måde at kommunikere på.

Miljøminister Magnus Heunicke (S) gik også ind i sagen og har sammenlignet landbrugsorganisationens retorik med tobaksindustriens angreb på fakta om tobaks sundhedsskadelige effekter.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

Jacob Jensen

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 1998)

Thor Gunnar Kofoed

Viceformand, Landbrug & Fødevarer, formand, TystofteFonden, fhv. MF (V)
landbruger (Lundby og Bygholm landbrugsskoler 1982)

0:000:00