Om  
Anders Jerking

Folketingets Presseloge skal have ny formand

Formanden for Folketingets Presseloge Anders Jerking (40) stopper ved månedens udgang.

Rasmus Nielsen

Engang var der tradition for, at formanden for journalisterne i Folketinget nærmest sad, til han – for det var en ham – gik på pension.

Sådan var det også i 2013, da DR-redaktør Henning Olsson stoppede og overlod loge-roret til redaktionschef her på Altinget.dk, Anders Jerking. 

Men traditioner er til for at brydes, og det sker nu, fordi Jerking forlader Christiansborg til fordel for en karriere uden for murene.

Hans sidste embedsgerning bliver tirsdag 28. februar ved den store traditionsrige såkaldte præsidiefest, hvor ledende politikere og alle journalister årligt mødes i Snapstinget på Christiansborg. Her vil aftenens vært, Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF), og den afgående talsmand for de henved 200 journalister på Christiansborg, holde tale.

Efter otte år på Altinget.dk, heraf de seneste fire som redaktionschef, forlader Anders Jerking ved månedens udgang Christiansborg for at tiltræde en stilling i JP/Politikens Hus som ansvarshavende chefredaktør og direktør for et nystiftet selskab.

Det er ikke afgjort, hvem der afløser Jerking som formand for Presselogen, hvis næstformand er DR's Christine Cordsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Jerking

Adm. chefredaktør og direktør, Monitormedier
cand.comm. i journalistik og dansk (Roskilde Uni. 2010)

0:000:00