Om  
Niels Christian Barkholt

Folketingskandidat stopper som Socialrådgivernes næstformand

Næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, Niels Christian Barkholt (SF), fratræder sin post som næstformand for at bruge al sin tid på sit kandidatur til det kommende folketingsvalg

Katrine Skov Sørensen

Niels Christian Barkholt (SF) siger farvel til posten som næstformand i Dansk Socialrådgiverforening for at hellige sig sit folketingskandidatur. Det er for svært at få fuldtidsarbejdet som næstformand til at passe med kandidaturen, lyder begrundelsen. 

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse. 

"Det har været svært at skabe rum til begge dele – især fordi det har været vigtigt for mig og DS at holde de to ting helt adskilt. Derfor har jeg besluttet at gå af som næstformand nu til sommer, så jeg på fuld tid kan hellige mig kampagnearbejdet," siger Niels Christian Barkholt i pressemeddelelsen.

Han stopper øjeblikkeligt med at repræsentere Dansk Socialrådgiverforening i officielle sammenhænge og afslutter og overleverer sine opgaver i løbet af maj og juni. 

Det er både med vemod og glæde, at Niels Christian Barkholt siger farvel til foreningen, som han har været næstformand for siden 2012. 

"Jeg er fuld af vemod over at skulle forlade Dansk Socialrådgiverforening, socialrådgiverne og alle mine gode kollegaer, som jeg elsker at arbejde sammen med. Men jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning. Jeg ser frem til at kunne gå all in på den store, spændende og privilegerede udfordring, det er at være folketingskandidat," siger Niels Christian Barkholt i pressemeddelelsen.

Frem til valget af en ny næstformand i efteråret vil Niels Christian Barkholts opgaver og ansvarsområder blive fordelt mellem medlemmerne af foreningens forretningsudvalg.

Den afgående formand er uddannet socialrådgiver i 1999, og i 2007 fik han en kandidatgrad i sociologi fra Aalborg Universitet.

Han stiller op til Folketinget for SF i Københavns Omegns Storkreds.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Niels Christian Barkholt

Direktør, Social Talks, fhv. formand, LOKK (Landsorganisation af kvinders krisecentre), fhv. næstformand, Dansk Socialrådgiverforening
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00