Formand for DSU stopper uden varsel: ”Jeg er overbelastet”

FARVEL: Næstformand i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom tager over for Lasse Quvang, som trækker sig med øjeblikkelig virkning.

"Den politiske verden er spændende at være i, men også hård, især når man laver fejl. Nu har jeg brug for en pause," skriver Lasse Quvang i et facebook-opslag. som han i dag ikke ønsker at uddybe. 
"Den politiske verden er spændende at være i, men også hård, især når man laver fejl. Nu har jeg brug for en pause," skriver Lasse Quvang i et facebook-opslag. som han i dag ikke ønsker at uddybe. Foto: Socialdemokraterne.dk
Kristine Korsgaard

Efter halvandet år på posten stopper Lasse Quvang Rasmussen som formand for de unge socialdemokrater i DSU.

Det skriver han på sin Facebook-profil. Han begrunder sit pludselige farvel med, at det er for hårdt at være i politik:

”Jeg er nødt til at stoppe som forbundsformand for DSU. Jeg er overbelastet og jeg er udmattet, og jeg kan derfor ikke varetage alle mine mange opgaver som formand for DSU,” skriver han.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Nu tager næstformand Morgan Krüger over for Quvang, ind til ungdomsorganisationen holder kongres til april, hvor de vil vælge en ny formand.

Morgan Krüger afviser, at der skulle ligge andet bag fratrædelsen end Lasse Quvangs egen begrundelse:

”Lasse er blevet overbelastet og har defor valgt at trække sig i morges, og jeg har ikke andre kommentarer, ud over at vi er rigtigt kede af det på Lasses vegne, og det er vigtigt, at han passer på sig selv.”

Har der været nogen problemer i forhold til hans formandskab?

”Nej, det har der ikke.”

Formand for forretningsudvalget Simone Strandsbjerg er ærgerlig over formandens farvel:

”Jeg har været virkeligt glad for at have Lasse som formand. Når man selv er i gamet, kan man godt mærke, at det kan være hårdt nogle gange, så jeg forstår hans beslutning og respekterer den,” siger hun.

Kritiserede partitoppens EU-linje
Lasse Quvang har ikke selv ønsket at uddybe, hvorfor han trækker sig, eller at pege på, hvad der bliver de vigtigste opgaver for den næste formand.

Den afgående formand er 28 år og blev valgt på DSU’s kongres i april 2016, hvor han afløste Alexander Grandt Petersen.

Han er opvokset i Østjylland og har været aktiv i DSU gennem 13 år. Han er uddannet i statskundskab ved Aarhus Universitet, og i 2014 stillede han op til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. Her høstede han 12.421 personlige stemmer, men det var ikke nok til en plads i parlamentet.

Traditionen tro har han som formand for ungdomspartiet markeret sig med kritik af moderpartiets linje på en række områder. Han har blandt andet kritiseret den EU-kritiske linje og efterspurgt mere kamp for miljø, klima og regulering af de finansielle markeder som en del af det socialdemokratiske EU-projekt.

Nej til forbud mod bederum på skoler
Senest var det Socialdemokratiets melding om at støtte forbud mod bederum på skoler, som fik Lasse Quvang til at sige stop:

”Jeg synes, det er et ærgerligt, at Christiansborg skal til at blande sig på det her område,” sagde han.

”Jeg synes egentlig bare, at vi skal lade institutionerne selv finde ud af det.”

Dermed lød det nærmest som et ekko af daværende DSU’er Mette Frederiksens kritik af partitoppens linje i 2001. Dengang handlede det bare om muligheden for at bede på arbejdspladser:

”En regering skal slet ikke forholde sig til, om folk må bede på arbejdet. Det skal de nok selv finde ud af ude på arbejdspladserne. Alene det at gøre det til et problem er udtryk for, at man har mistet proportionssansen,” lød meldingen fra de unge socialdemokrater Mette Frederiksen, Helle Thorning-Schmidt og Jeppe Kofoed i Politiken.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lasse Quvang Rasmussen

Public affairs-konsulent, Danmarks Idrætsforbund
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2016)

0:000:00