Forsvarsdirektør fik kontrakt forlænget under undersøgelse af regnskabsrod

FORSVARET: Mens Rigsrevisionen var i gang med at afdække de massive regnskabsproblemer i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, fik styrelsens direktør sin kontrakt forlænget med fire år.

Direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans J. Høyer, fik i efteråret sin åremålskontrakt forlænget med fire år med virkning fra 1. november.

Det bekræfter styrelsens presseafdeling over for Altinget.

Kontraktforlængelsen skete samtidig med, at Rigsrevisionen var i gang med en større undersøgelse af styrelsen. En undersøgelse, som mundede ud i den beretning med en sønderlemmende kritik af styrelsens indkøbs- og regnskabspraksis, som blev offentliggjort i fredags med tilhørende usædvanlig skarp kritik fra statsrevisorerne.

Hos SF undrer forsvarsordfører Anne Valentina Berthelsen sig over forløbet.

”Det er betænkeligt, at der ikke har været fuld bevågenhed omkring, hvad der er foregået i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, da man forlænger direktørens kontrakt. Det er meget problematisk, at det først er noget, der kommer på dagsordenen og bliver en del af ministerens bevidsthed nu,” siger Anne Valentina Berthelsen.

Leve op til regnskabsregler
Efter mindst ét indledende møde i foråret iværksatte Rigsrevisionen 9. august 2019 formelt en undersøgelse af Ejendomsstyrelsens problemer med at leve op til almindelige regnskabsregler.

Det fremgår af en aktindsigt, Politiken har fået i det såkaldte åbningsbrev, som Rigsrevisionen sendte til Forsvarsministeriets departementschef, Thomas Ahrenkiel, 9. august. Her advarede de om, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse hverken har styr på sine bilag eller god regnskabspraksis.

Altinget har ikke kunnet få oplyst, præcis hvornår Hans J. Høyers kontraktforlængelse blev besluttet. Men Ejendomsstyrelsens presseafdeling oplyser, at det skete i starten af september med virkning fra 1. november i år. 

Finkæmmet af Rigsrevisionen
Altinget ville gerne have spurgt forsvarsminister Trine Bramsen (S), departementschef Thomas Ahrenkiel eller Forsvarsministeriets koncerndirektør, Per Pugholm Olsen, om, hvorfor Hans J. Høyers åremålskontrakt blev forlænget, samtidig med at styrelsen blev finkæmmet af Rigsrevisionen. Forsvarsministeriet var mandag ikke i stand til at vende tilbage med et svar.

Forsvarsminister Trine Bramsen har indkaldt til pressemøde om sagen tirsdag og skal i samråd i Folketingets forsvarsudvalg om sagen torsdag.

Forrige artikel Danske haveejere køber mere Roundup Danske haveejere køber mere Roundup Næste artikel Dagens overblik: Ministerium kendte til problemerne i Forsvaret længe inden Rigsrevisionens kritik Dagens overblik: Ministerium kendte til problemerne i Forsvaret længe inden Rigsrevisionens kritik
Roadtrip gennem mistillidens USA

Roadtrip gennem mistillidens USA

REPORTAGE: Peter-Christian Brøndum tager til rustbæltet i USA for at lave et undervisningsmateriale til danske unge om verdens vigtigste demokrati frem mod præsidentvalget. Han bliver smidt ud af republikanernes partikontor, fordi medarbejderne tror, han vil lave fake news. Hvor meget paranoia, splittelse og mistillid kan et demokrati holde til?