Om  
Pernille Vigsø Bagge

Fra folketingsmedlem til sognepræst

Folketingspolitiker og kommunalordfører Pernille Vigsø Bagge (SF) skifter folketingssalen på Christiansborg ud med fire forskellige kirker ved Limfjorden. Hun tiltræder 1. juni som sognepræst i 4-sogns-præstoratet Løgstør, Aggersborg, Kornum og Løgsted.

Camilla Kamstrup

40-årige Pernille Vigsø Bagge er i dag kirke- og kommunalordfører for SF. Ordførerskaber, som ifølge Lokalt Indblik ophører, når folketingspolitikeren tiltræder som ny sognepræst i 4-sogns-præstoratet Løgstør, Aggersborg, Kornum og Løgsted. 

Området, hvor hun selv er opvokset og stadig bor.

Pernille Vigsø Bagge er uddannet teolog fra Aarhus Universitet og blev valgt til stillingen som sognepræst ud af i alt otte ansøgninger. Selv siger hun om sin nye stilling:

"Jeg er bare så glad. Det er mit drømmejob. Det er den kirke, jeg selv har gået i kirke i, det er her, jeg er konfirmeret og gift, og det er her mine børn er døbt, og det er her i området, jeg gerne vil bo," siger hun ifølge Lokalt Indblik. 

Formand for menighedsrådet i Løgstør Erling Vingborg udtaler om Pernille Vigsø Bagge:

"Jeg har store forventninger, og jeg tror også, jeg kan tale på alle fire menighedsråds vegne, når jeg siger, at vi er glade for at kunne ansætte Pernille. Hun er en gevinst for den danske folkekirke og løfter gennemsnittet," siger Erling Vingborg.

Pernille Vigsø Bagge bliver forinden sin indsættelse ordineret som præst i Viborg Domkirke 22. maj 2015. 

Hun har ifølge flere medier bebudet, at hun stopper som folketingsmedlem efter næste valg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vigsø Bagge

Formand, Præsteforeningen, sognepræst, Løgstør, Aggersborg, Kornum og Løgsted Sogne
cand.theol. (Aarhus Uni. 2004)

0:000:00