Frem videndeling i organisationen med jeres egen Wikipedia

BOGUDDRAG: Skab bedre videndelingen og erfaringsudveksling med jeres egen Wikipedia, som alle medarbejdere og frivillige let kan bidrage til. Jacob Bøtter er forfatter til bogen “Fuck it, ship it”, som er en samling digitale muligheder og værktøjer. Her får du et uddrag fra bogen og et digitalt værktøj, som ifølge Jacob Bøtter kan løfte civilsamfundsorganisationers arbejde.

Med det digitale værktøj Notion kan I nemt og hurtigt oprette jeres eget Wikipedia-lignende opslagsværk, som alle i organisationen kan bidrage til.<br>
Med det digitale værktøj Notion kan I nemt og hurtigt oprette jeres eget Wikipedia-lignende opslagsværk, som alle i organisationen kan bidrage til.
Foto: Marcus Trappaud Bjørn/Fat Cat Press
Julie Hjerl Hansen

Uddrag til Altinget: Civilsamfundets Videnscenter fra bogen "Fuck it, ship it. 69 digitale muligheder du kan bruge i dag – og implementere i morgen" af Stine Mølgaard og Jacob Bøtter.

KAPITEL 26: ET INTRANET LIGE SÅ LEVENDE SOM WIKIPEDIA

Få alle medarbejdere i spil med et levende intranet, der fungerer lige så godt på mobilen som på computeren.

Hvilken virksomhed med respekt for sig selv har ikke et intranet? Men hvor mange har så rent faktisk et intranet, der er nemt at bruge på mobilen, hvor alle kan bidrage som på Wikipedia, og som bruges til andet end at tjekke menuen i kantinen? 

Denne bog er skrevet med værktøjet Notion, og det er nok en af de absolutte yndlingsprodukter, vi omtaler i bogen. Notion er et oplagt sted at flytte intranettet hen, hvis man tør. Her kan al viden deles og forbedres som på Wikipedia, hvor alle kan redigere og kommentere. 

Opbygningen minder også lidt om Wikipedia med en træstruktur, hvor alle kan oprette sider og sætte dem i relation til hinanden. Alle kan redigere, og det hele foregår meget intuitivt. Det er næsten nemmere at oprette en side med billeder, links og dataoverblik i Notion end at skrive et simpelt brev i Word. 

Det er lige så nemt at bidrage på mobilen som på computeren, og det har gjort, at vi fik skrevet en langt bedre bog langt hurtigere, end hvis vi ikke havde brugt Notion. Hver gang vi lige havde en idé, der skulle skrives ind, blev det ikke bare en note, men det blev rent faktisk skrevet ind lige her og nu. 

Notion er en ambitiøs opstartsvirksomhed, der håber, at deres værktøj en dag ikke bare overflødiggør intranettet, men også Word, Excel, ja, faktisk alle vores primære arbejdsredskaber.

Vores favoritfunktion er nok, at Notion fungerer offline. Det betyder, at åbner du Notion på flyveturen, har du stadig adgang til alle dine dokumenter og kan arbejde videre på dem. Når du lander, kan du så synkronisere dine ændringer, uden du egentlig bemærker det. Det sker bare, mens du arbejder videre. 

Hvorfor er det vigtigt?
Det er afgørende for jeres konkurrenceevne at udnytte den kollektive intelligens, jeres arbejdsplads besidder. At al viden fra alle medarbejdere og samarbejdspartnere kommer i spil, og ikke kun dem, intranet-redaktøren husker at interviewe i den månedlige artikel på forsiden af Sharepoint. 

Med Notion bliver det nemt for alle at dele deres viden og få gavn af andres viden. Det er født i en mobil tidsalder, hvor udgangspunktet er, at det fungerer lige så godt i hånden som på skrivebordet. 

Start med jeres egen afdeling – det er gratis at komme i gang. Vis, hvordan I på ganske få uger har skabt et langt mere levende og dynamisk intranet, som I er glade for at bruge og får stor arbejdsmæssig gavn af – så skal resten af organisationen nok følge efter. 

Platform: www.notion.so

...

“Fuck it, ship it. 69 digitale muligheder du kan bruge i dag – og implementere i morgen” af Stine Mølgaard og Jacob Bøtter er udgivet på Fat Cat Press i 2018. Bogen er 259 sider og koster 199 kroner som paperback og 99 kroner som e-bog eller lydbog.

Jacob Bøtter har stillet 20 eksemplarer af bogen gratis til rådighed. Klik på linket her, hvis du er interesseret.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00