Om  
Annesofie Bjerre
Niels-Christian Levin Hansen

Friluftsrådet udpeger sin første kvindelige formand

Annesofie Bjerre er netop valgt som ny formand for Friluftsrådet, en paraplyorganisationen for 88 natur- og friluftsorganisationer i Danmark.

Claudia Steenhard

Der var kampvalg til rådets bestyrelse, da otte kandidater stillede op til de seks ledige pladser i Friluftsrådet. Der var dog kun én kandidat til formandsposten, som blev valgt enstemmigt. Det blev Annesofie Bjerre, skriver rådet i en pressemeddelese. 

Annesofie Bjerre skal følge efter Niels-Christian Levin Hansen, der forlader posten efter tre år, da han har fået arbejde i udlandet. Hun er den første kvindelige formand i Friluftsrådets historie. 

"Friluftsrådet er et virkelig interessant og vigtigt samlingspunkt for alle friluftsinteresserne og jeg glæder mig til at arbejde sammen med medlemmerne, de lokale friluftsråd og alle andre, der vil være med til at give friluftslivet bedre vilkår," siger Annesofie Bjerre og fortsætter:

"Vi skal have flere børn og unge ud i naturen, der skal være mere natur og meget bedre adgangsmuligheder."

Annesofie Bjerre er sektionschef i Banedanmark og har siddet i Friluftsrådets bestyrelse siden 2019. hvor hun har været næstformand i to år. Hun har blandt andet siddet i Strategiudvalget og Børne- og ungeudvalget.

Bestyrelsen er således konstitueret med genvalgte Flemming Torp, Leif Nielsen og Kirsten Skovsby og nye medlemmer: Thomas Bach fra DIF, Lone Sand fra DGI og Stefan Stürup fra Dansk Ornitolgisk Forening samt altså formand Annesofie Bjerre. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Annesofie Bjerre

Formand, Friluftsrådet, sektionschef, Banedanmark
cand.merc.sol

Niels-Christian Levin Hansen

Militærrådgiver, Danmarks faste mission ved OSCE - Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa
officer