Frivilligrådet om markant minister-kritik: Det har vi ikke nogen holdning til

MOMS: Frivilligrådet afviser at tage stilling til skatteministerens påstand om, at Frivilligrådet har misforstået deres rolle. Vi er optaget at levere et stykke arbejde til regeringen, som kan styrke det frivillige sociale arbejde, lyder det.

Frivilligrådet ønsker ikke at kommentere på det angreb, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) lancerede i Altinget tirsdag. 

Skatteministeren beskylder ellers regeringens eget råd for at have "misforstået deres rolle" og levere en "maplaceret kritik" af forslaget om at sløjfe momsrefusionen for foreningsdanmark. Men formand Vibe Klarup afviser at forholde sig til kritikken.

"Det har jeg ikke nogen holdning til. Vi er optagede af at levere regeringen et godt stykke arbejde, som bidrager til at styrke det frivillige sociale arbejde," siger hun.

Hun fastholder samtidig, at der er god grund til at undre sig over timingen i regeringens moms-indgreb. Hun er med i en børne- og socialminister Mai Mercados taskforce, som skal levere anbefalinger til regeringens kommende civilsamfundsstrategi. Og i taskforcens kommissorium kan man læse, at der "ønskes anbefalinger til, hvordan der kan sikres en målrettet prioritering af økonomien på frivillighedsområdet, så det understøtter en bæredygtig finansiering."

Derfor studser hun over, at medlemmerne af taskforcen ikke er blevet varskoet om, at man ville droppe foreningers momsrefusion.

"Regeringen har nedsat en civilsamfunds-taskforce, som sidder og arbejder med rammebetingelser. Og på intet tidspunkt har vi været orienteret om, at man har tænkt sig at ændre på nogle af rammebetingelserne. Så det fastholder sådan set min undren i forhold til timingen," siger Vibe Klarup.

Vil drikke kaffe med ministeren
Regeringen lægger op til erstatte de 155 millioner til momsrefusion med en såkaldt reserve på 67 millioner. Frivilligrådet vil nu forsøge at gå i dialog med skatteministeren om, hvordan man får mest værdi for pengene.

"Jeg kan høre på Karsten Lauritzen, at der er en forståelse for, at det her er vigtige penge. Det kunne tyde på, vi skulle tage en kop kaffe og en snak om, hvordan man kan udmønte de her midler på en fornuftig måde," siger Vibe Klarup og fortsætter:

"Det bekymrer os, hvis de er i gang med at lave en pulje. For det er netop det, vi er så optagede af at komme af med på alle områder, som præger det frivillige sociale arbejde."

Forrige artikel EU-Domstol blåstempler tvungen flygtningefordeling EU-Domstol blåstempler tvungen flygtningefordeling Næste artikel Overblik: Her er efterårets store EU-slag Overblik: Her er efterårets store EU-slag