Om  
Jørgen Mads Clausen

Generationsskifte i Danfoss

Det længe ventede generationsskifte i den danske milliardvirksomhed Danfoss er nu igang. 

Redaktionen

Danfoss oplyser ved sin generalforsamling, at der gennemføres et længe planlagt generationsskifte i Danfoss A/S og i ejerfonden.

“Familiens og ikke mindst tredje generations dybe engagement vil fortsætte ufortrødent,” betoner formanden Jørgen Mads Clausen.

Danfoss-familien giver plads til tre medlemmer af tredje generation, så de med tiden kan komme helt i front. Dermed kan de komme i spil til at afløse Jørgen Mads Clausen (72) som formand for Danfoss-koncernen, og Peter Mads Clausen (71), som formand for hovedaktionæren Bitten & Mads Clausens Fond, når de to i 2022 agter at give stafetten videre.

Mads Clausen, der er søn af Anette og Jørgen Mads Clausen, bliver nyt medlem af bestyrelsen for Danfoss. Han er i forvejen medlem af bestyrelsen for fonden.

Mads-Peter Clausen, der er søn af Anne-Dorthe og Peder Mads Clausen og allerede medlem af Danfoss A/S’ bestyrelse, bliver næste år bestyrelsesmedlem i fonden.

Mads Clausen og Mads-Peter Clausen bliver således, når Jørgen Mads Clausen forlader posten som Danfoss-formand, fremtidigt familiens repræsentanter i industrikoncernens bestyrelse. 

I fonden vil de to – plus Jens Martin Skibsted, der har været i fondsbestyrelsen i mange år og er søn af Bente Skibsted, født Clausen og afdøde Jens Skibsted – repræsentere ejerfamilien, når Peder Mads Clausen trækker sig, oplyser selskabet.

Det store spørgsmål om, hvem der fra næste år skal være formand for henholdsvis selskabet og fonden, står hen i det uvisse lidt endnu indtil næste års generalforsamling:

“Den endelige konstituering inklusive rollefordeling i Danfoss A/S og Bitten & Mads Clausens Fond vil ske ved henholdsvis årsmøde og generalforsamling i 2022,” fastslås det i en pressemeddelelse efter årets generalforsamling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Mads Clausen

Fhv. adm. direktør (1996-2008) og formand for Danfoss (2009-22), kammerherre
Ingeniør (DTU 1972), MBA (Wisconsin Uni. 1975), pilot (1978)

0:000:00