Gigtforeningen støtter 11 nye forskningsprojekter

Gigtforeningens forskningsråd giver i fremtiden økonomisk støtte til en række forskeres arbejde.
De forskere og forskningsprojekter, der har modtaget støtte i denne forskningsuddeling, er: Seniorforsker Thomas Bandholm fra Klinisk Forskningscenter på Hvidovre Hospital, der har modtaget 75.000 kroner i støtte fra Gigtforeningens forskningsråd. Han skal undersøge, hvorfor hjernen har svært ved at aktivere forreste lårmuskel tidligt efter indsættelse af et kunstigt knæ. Seniorforsker Katja Maria Heinemeier fra Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital, der har modtaget 74.000 kroner i støtte til at undersøge, i hvor høj grad brusk fornyes igennem et menneskes liv, og om denne fornyelse påvirkes ved artrose (slidgigt). Assistant professor Rogerio Pessoto Hirata fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi ved Aalborg Universitet, der har modtaget 9.600 kroner i støtte fra Gigtforeningens forskningsråd til et studie, der skal bidrage med viden om, hvordan mentalt fokus kan forbedre balancen for mennesker med smerter i knæene. Ph.d.-studerende Tue Wenzel Kragstrup fra Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, der har modtaget støtte fra Gigtforeningens forskningsråd på 100.000 kroner til at undersøge betydningen af betændelsesstofferne IL-19, IL-20 og IL-24 ved rygsøjlegigt. Ph.d.-studerende Julie Kristine Laustsen fra Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, der har modtaget 100.000 kroner i støtte til et studie, der skal belyse sammenhængen mellem kronisk leddegigt og åreforkalkning. Lektor Natalie Mrachacz-Kersting fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi i Aalborg, der har modtaget støtte fra Gigtforeningens forskningsråd på i alt 52.882 kroner til et projekt, der skal forbedre vores viden om hjernens aktivitetsmønstre under hverdagsaktiviteter hos mennesker med kronisk smerter, for eksempel en tennisalbue.
 Specialechef, professor Jens Kjølseth Møller fra Klinisk Mikrobiologi ved Vejle Sygehus, der har modtaget 101.423 kroner i støtte fra Gigtforeningens forskningsråd til at undersøge, om lændesmerter kan skyldes en bakteriel infektion. Medicinstuderende Andreas Wiggers Nielsen fra Reumatologisk Afdeling ved Århus Universitetshospital, der har modtaget 50.000 kroner i støtte til at undersøge, om der sker aldersforandringer i knoglevæv og bruskvæv hos raske personer.
 Ph.d.-studerende Michael Skovdal Rathleff fra Fysio og Ergoterapien ved Aalborg Universitetshospital, der har modtaget 75.000 kroner i støtte fra Gigtforeningens forskningsråd til at undersøge forekomsten af ledhindebetændelse og knoglemarvsødem hos unge med forreste knæsmerter, og sammenligne det med unge uden knæsmerter. Klinisk assistent Constance Jensina Ulff-Møller fra Reumatologisk Klinik ved Rigshospitalet, der har modtaget støtte fra Gigtforeningens forskningsråd på 50.000 kroner til et tvillingestudium, der skal undersøge, om arvematerialets udtryk har betydning for udviklingen af SLE (Lupus). Fysioterapeut Kasper Ussing fra Medicinsk Rygafdeling ved Rygcenter Syddanmark, der har modtaget 50.000 kroner i støtte til et projekt, der skal sammenligne en ny behandlingsmetode - kognitiv funktionel terapi - til patienter med kroniske rygsmerter med manuel terapi og øvelser.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00