Granskning af fratrådt FH-formand er udskudt til august

Advokatundersøgelse af sagen om Lizette Risgaard bliver først klar på den anden side af sommerferien, oplyser FH.

Lizette Risgaard trak sig som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) dagen før arbejdernes internationale kampdag, 1. maj.
Lizette Risgaard trak sig som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) dagen før arbejdernes internationale kampdag, 1. maj.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Den eksterne advokatundersøgelse af forhenværende FH-formand Lizette Risgaards upassende adfærd bliver først færdig i begyndelsen af august.

Det oplyser FH torsdag eftermiddag. I sidste måned lød det ellers fra hovedorganisationen, at man forventede advokatundersøgelsen klar ”før sommerferien”.

Ifølge FH skyldes forsinkelsen, at advokaterne fra Kromann Reumert ikke kan blive færdige til tiden.

”Kromann Reumert har oplyst, at de ikke kan nå at blive klar til afrapportering inden sommerferien. Baggrunden for dette er, at undersøgelsen fortsat pågår, og udarbejdelse af rapporten derfor ikke kan forventes færdiggjort inden udgangen af juni,” lyder det fra FH.

Det står ikke klart, i hvilket omfang FH har i sinde at offentliggøre resultaterne fra undersøgelsen. FH oplyser blot, at organisationen den 3. august 2023 skal ”behandle konklusionerne” fra den eksterne advokatundersøgelse.

To spor i undersøgelse

Advokatundersøgelsen blev sat i gang fredag den 28. april, netop som Berlingske og Ekstra Bladet havde offentliggjort de første i rækken af artikler om den nu forhenværende FH-formands adfærd.

Artiklerne afslørede, at Lizette Risgaard ved flere lejligheder har optrådt grænseoverskridende overfor unge mænd i fagbevægelsen. Risgaard har selv på Facebook erkendt, at hun har opført sig upassende.

Ifølge kommissoriet beskæftiger advokatundersøgelsen sig med to ting: dels den krænkende adfærd fra den forhenværende fagboss, dels hvordan FH har håndteret episoderne.

I en pressemeddelelse udsendt den 2. maj skrev FH, at ”advokatundersøgelsen forventes færdiggjort inden sommerferien.”

Der blev dengang ikke sat en egentlig dato på, hvornår undersøgelsen skulle ligge klar. I et interview med Altinget i slutningen af maj sagde FOA-formand Mona Striib:

”Der er ikke flere vurderinger eller svar fra min side, før vi den 28. juni har advokatundersøgelsen på bordet”

FOA præciserede efterfølgende, at advokatundersøgelsen tidligst ville blive klar den 28. juni, og at det ikke nødvendigvis ville blive præcis den dato.

Undersøgelse før kongres

Advokatundersøgelsen bliver imødeset med spænding, ikke mindst fordi den kan få betydning for, hvem der kan blive FH’s kommende formand.

Siden Lizette Risgaard trak sig fra posten, har den hidtidige næstformand Morten Skov Christiansen været fungerende formand for hovedorganisationen.

Det videre forløb er lagt til rette sådan, at den eksterne advokatundersøgelse skal være afsluttet og drøftet i FH, før der vælges en ny formand. Det blev tydeligt, da FH for nylig indkaldte til ekstraordinær konges den 7. september, hvor den nye formand skal vælges.

Datoen blev således fastsat ”under forventning om og forudsætning af, at den igangsatte eksterne advokatundersøgelse er afsluttet og behandlet af FH’s forretningsudvalg og hovedbestyrelse forud herfor.”

Med datoen 3. august som ny deadline for advokatundersøgelsen kommer der til at være mere end en måned mellem afslutningen af undersøgelsen og selve kongressen.

Indtil videre har ingen kandidater meldt sig til posten som ny formand for FH.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lizette Risgaard

Fhv. formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
kontorfunktionær (Handelsskole), lederuddannelse, MPA

Morten Skov Christiansen

Formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation
elektronik mekaniker (Frederiksberg Teknisk Skole 2003)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024