Her er Forsvarsministeriets favorit til at kulegrave våbensagen

Forsvarsministeriet indstiller Bruun & Hjejle til at undersøge våbensagen, skriver forsvarsminister Troels Lund Poulsen i en mail til partierne bag undersøgelsen.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas KrogKatrine Falk LønstrupKasper Frandsen

Advokatfirmaet Bruun & Hjejle skal undersøge den såkaldte våbensag.

Og det bliver advokaterne Ole Spiermann og Lasse Mikkelsen, der skal stå i spidsen for den kulegravning.

Sådan lyder indstillingen fra Forsvarsministeriet til de partier, som står bag en politisk aftale om at finde et advokatfirma til blandt andet at undersøge, hvad der skete, da Folketinget blev vildledt i en sag om et våbenindkøb for 1,74 milliarder kroner. 

Ole Spiermann har tidligere været medlem af Minkkommissionen og både Tibetkommissionen I og II.

I en mail sendt til forsvarsordførerne i aftalekredsen torsdag morgen giver forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) partierne frist til fredag klokken 12 til at komme med indvendinger mod valget af Bruun & Hjejle.   

Hvis der ingen indvendinger kommer, vil ministeriet indgå aftale med advokatfirmaet, så undersøgelsen kan starte hurtigst muligt derefter, fremgår det af mailen, som Altinget er i besiddelse af.  

Ministeriet anbefaler ifølge mailen Bruun & Hjejle, fordi advokatfirmaet har afgivet "et markant billigere" tilbud, end hvad konkurrenterne hos Gorrissen Federspiel mente, undersøgelsen skulle koste. 

Mens Bruun & Hjejle har givet et tilbud på at lave undersøgelsen for 1,8 millioner kroner, lød Gorrissen Federspiels tilbud nemlig på 2,9 millioner kroner. 

"Forsvarsministeriet har vurderet, at begge tilbud lever op til de krav, som er stillet. Ministeriet vurderer endvidere, at der ikke er faglige aspekter, som taler for eller imod de to tilbud," skriver Troels Lund Poulsen i mailen. 

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00