Heunicke får næse for minksag

KRITIK: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) får en næse for at tilbageholde information om coronasmittede mink. 

Magnus Heunicke (S) har fået en politisk næse af et flertal i Folketinget udenom regeringen.

Det skriver DR

Sundhedsministeren får næsen for ikke at orientere Folketingets covid-19-følgegruppe om potentiel fare i forbindelse med mutationer af coronavirussen i danske mink, og at mutationerne kunne være en trussel mod en kommende vaccine.

”Det er afgørende, at vi får sendt et klart signal om, at så væsentlige oplysninger, der har konkret betydning for folkesundheden i Danmark, bliver videregivet, når de havner på ministerens bord, siger Enhedslistens Peder Hvelplund til DR.

Det er anden gang, at sundhedsministeren modtager en næse i forbindelse med coronapandemien. 

Den første fik han tilbage i juni i forbindelse med de respiratorer, som Danmark tilbød Italien i april, og som senere viste sig ikke at kunne benyttes til coronabehandling. 

Forrige artikel Dagens overblik: Flertal sætter slutdato for dansk oliejagt, og Heunicke får en næse Dagens overblik: Flertal sætter slutdato for dansk oliejagt, og Heunicke får en næse Næste artikel Nekrolog: Danmarks trafikpolitiker par excellence var ikke så optaget af ideologi Nekrolog: Danmarks trafikpolitiker par excellence var ikke så optaget af ideologi
Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale   

Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale  

LANDSMØDE: Jakob Ellemann forsøgte med sin landsmødetale at favne både Tommy Ahlers-segmentet og det jyske segment. Efter Støjbergs tale peger pilen i retning af, at hun forlader partiet, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.