Heunicke om kontroversiel S-mail: Det er en klar fejl af partiet og embedsværket

"Det er en klar fejl at tro, at man kan sende sådan en mail. Og jeg må desværre sige, at det er også en fejl fra ministeriets side, at man åbenbart håndterer den som en forespørgsel," siger Magnus Heunicke om en kontroversiel mail, der er kommet frem i valgkampens slutspurt.

For 20.000 kroner om året kan landets virksomheder, erhvervsorganisationer og erhvervssammenslutninger købe sig adgang til statsminister Mette Frederiksen (S) og andre socialdemokratiske topministre. Arkivfoto. 
For 20.000 kroner om året kan landets virksomheder, erhvervsorganisationer og erhvervssammenslutninger købe sig adgang til statsminister Mette Frederiksen (S) og andre socialdemokratiske topministre. Arkivfoto. 
Christoffer Lund-Hansen

Det var en fejl.

Både embedsmændene i Sundhedsministeriet og de ansatte i Socialdemokratiet bør vide, at de ikke skal behandle en anmodning om et møde med ministeren, der kom direkte fra Socialdemokratiets partikontor.

Det erkender sundhedsminister Magnus Heunicke (S), der reagerer på, at Altinget - i valgkampens slutspurt - har fået aktindsigt i en mail fra en ansat i Socialdemokratiet.

Her skriver medarbejderen, at partiets erhvervsklub har fået "en henvendelse fra Tandlægeforeningen, som også er medlem af Erhvervsforum Vækst DK (Socialdemokratiets erhvervsklub), hvor Magnus også deltager".

På det tidspunkt betalte Tandlægeforeningen 20.000 kroner om året for at være medlem af erhvervsklubben. 

"Vil I sørge for at ekspedere den?," skriver partikonsulenten direkte i mailen Magnus Heunickes to ministersekretærer og en tredje embedsmand.

"Det er en klar fejl at tro, at man kan sende sådan en mail. Og jeg må desværre sige, at det er også en fejl fra ministeriets side, at man åbenbart håndterer den som en forespørgsel," siger Magnus Heunicke. 

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Allerede i oktober 2021 tog Magnus Heunicke afstand fra ordlyden i Tandlægeforeningens mødeforespørgsel, da organisationens daværende topchef, Joakim Lilholt, brugte Tandlægeforeningens medlemskab som påskud for at få et møde i stand med ministeren. 

0:000:00