Heunicke svarer på kritik af droppet lovgennemgang: Vi skal handle nu

Lovgennemgangen er droppet, fordi det er vigtigt at handle på naturkrisen, lyder det fra miljøminister Magnus Heunicke. Han lover, at friluftslivet ikke bliver glemt.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Der er brug for handling, hvis naturkrisen skal vendes.

Sådan lyder det i et skriftligt svar fra miljøminister Magnus Heunicke (S) efter en række organisationer har kritiseret ham for at lægge en igangværende gennemgang af miljølovgivningen i graven.

”Hvis fremtidige generationer også skal have glæde af en mangfoldig dansk natur, skal vi handle nu. Derfor prioriterer vi arbejdet med en ny lov om natur og biodiversitet, der træder i stedet for en videre lovgennemgang,” lyder det.

Meldingen kommer som svar på kritik fra Landbrug & Fødevarer, Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening. Herfra lød der nemlig for nylig stor forundring over, at ministeren har valgt at droppe gennemgangen af naturlovgivningen, som blev sat i gang i 2021. Målet med gennemgangen var at identificere barriere for både naturindsats og friluftslivet.

Vil forsat støtte friluftslivet

Og mens DN og L&F frygter for, at man ikke får fjernet barrierer for naturindsatsen, så er man i Friluftsrådet især bekymret for, at friluftslivet nu helt bliver glemt.

Men det er der ingen grund til at frygte, lyder det fra Magnus Heunicke.

”Naturen skal være for alle. Spejdere, børnehavebørn, cyklister, ryttere – alle skal have adgang til naturoplevelser i Danmark. Vi vil fortsat understøtte friluftslivet. Det ændrer afslutningen af lovgennemgangen ikke på,” lyder det i det skriftlige svar.

Miljøministeriet oplyser i øvrigt, at man for nylig har sendt en bekendtgørelse i høring, som fjerne nogle konkrete barriere for naturindsatser i lovgivningen.

Bekendtgørelsen sikrer nemlig, at den enkelte landmand ikke længere skal leve op til skærpede krav til, hvis han eller hun indgår i et lavbundsprojekt.

Læs den nye bekendtgørelse her. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)