Hørt og set på Folkemødet lørdag: Thulesen Dahl taget i flæskesteg-fup

FOLKEMØDE: Tredje dag af Folkemødet er forbi, og vi har samlet det vigtigste, sjoveste og mest interessante fra dagens debatter. 

9.06: Som så mange andre starter vi dagen med en morgendukkert. Det gør Martin Lidegaard (R) også – og så endda i adamskostume.

9.45: Solen skinner, og vi er taget til morgenmad med Poul Nyrup Rasmussen. Han er ikke imponeret af Trump. 

"George Bush var ikke argument-resistent, og han lyttede til sine rådgivere. Det gør Trump jo helt åbenlyst ikke."

10.20: Den danske biotekinvestor Florian Schönharting fortæller, hvordan de talenter, han er stødt på igennem tiden, stort set alle er rejst ud af landet. Og ikke primært på grund af rammebetingelser som selskabsskat.

"Når jeg ser på min generation, kan jeg se, at dem, der havde fantastiske eller megalomane ideer, er flyttet. Her spiller janteloven en stor rolle. Det er ikke populært at stikke ud. Når jeg er i Danmark, så går jeg også stille med dørene," sagde han.

Det sidste, mener moderator Søren Linding, dog er en sandhed med modifikationer.

10.22: De konservatives partiformand Søren Pape går til gengæld ikke stille med dørene ved sin partiledertale på hovedscenen. Han opfordrer i stedet højlydt Hizb-ut-tahrir til at tage på højskole og lære om de danske frihedsrettigheder, taler dunder mod ”afgiften på død” (altså arveafgiften) og lover at sende mere end 100 betjente ud i lokalsamfundene.

”Så vi får genkendeligt politi tæt på den enkelte borger. Det er tryghed,” siger Pape. Han glemmer at nævne, at det var med hans eget parti i spidsen, at et flertal i 2007 skar markant ned på lokalpolitiet med den store politireform. 

Læs mere her.

10.53: "I virkeligheden kunne jeg være blevet en stor forsker. Nu er jeg bare blevet en stortalende irriterende journalist."

TV 2-nyhedsvært Cecilie Beck om at droppe ud af fysikstudiet under debatten "Uddanner vi til a-kasserne eller arbejdsmarkedet".

11.05: Vi har glædet os siden programmets offentliggørelse til i dag. Kristian Thulesen Dahl skal lave flæskesteg med sprød svær til folket. Men det viser sig hurtigt, at det ikke helt er tilfældet: 

"Hvornår begyndte du at lave flæskesteg i dag?" spørger en fra publikum.

"Altså. Jeg må indrømme, at jeg har snydt lidt. Vi har haft en kok. Men jeg har instrueret i, hvordan sværen blev sprød, selvom den er lavet i en elovn."

Herunder ses snydeflæskestegen, som altså er blevet tilberedt af Dansk Folkepartis huskok. Men den smagte godt!

12.35:  Et godt råd fra Thomas Senderovitz, direktør i Lægemiddelstyrelsen, under debatten ”Dine sundhedsdata kan potentielt rede liv – må vi få dem?”:

"Hold jer fra health apps – de kan ikke bruges til noget."

13.01: "Løb. Løb for dit liv, og kom sikkert i havn. De har lukket byens port, men ikke i mit navn," synger Alberte Winding på hovedscenen, hvor hun varmer op til Enhedslistens Pernille Skipper med en politisk sang om flygtninge.

Skipper opridser i sin tale en kaotisk situation på Christiansborg og giver DF en svada. Læs mere om det, og se hele talen her.

15.26: Vinderen af DM i debat er fundet! Stort tillykke til 25-årige Nanna Bonde (SF).

"Det er verdens bedste fornemmelse at vinde DM i debat efter at have arbejdet og trænet meget til det. Det var fedt at møde så mange seje unge mennesker, og vi har haft nogle vildt gode debatter," fortæller hun. 

 

15.59: Justitsminister Søren Pape Poulsen er ved at blive oplært som politibetjent.

16.12: Flere og flere af folkemødedeltagerne har nu været hjemme og skifte til den røde fodboldtrøje, for VM-kampen mod Peru begynder snart.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl varmer op med en fodbold-duet med Anette Heick på hovedscenen, hvor han bagefter taler om nationalstater.

”Sådan helt lavpraktisk, så kræver sådan et VM i fodbold – eller for den sags skyld EM i ’92 – at vi har nationalstater. Det kræver lande, som møder hinanden og kan skabe noget begejstring," siger Thulesen og kritiserer Radikale og Alternativet for at ville udviske nationalstaterne. 

Læs mere og se hele talen her.

16.32: "Har du en tændstik?"

Det er SF's medlem af Europa-Parlamentet Margrete Auken, der spørger en kvinde på dametoilettet. Her lugter nemlig ret dårligt, synes Auken, og hun forklarer, at man kan brænde den værste stank af ved at tænde en tændstik i lokalet.

En kvinde foreslår at spraye ud i luften med en deodorant, men "det er meget værre," siger Auken, som jo også har miljøbeskyttelse og kamp mod skadelige stoffer som en mærkesag.

Forrige artikel Debat om rygning: Debat om rygning: "Nu vender jeg lige timeglasset ..." Næste artikel Thulesen Dahl: Pensionisterne står for tur ved næste finanslov Thulesen Dahl: Pensionisterne står for tur ved næste finanslov
Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

ERSTATNING: Et bredt flertal i Folketinget er enige om en aftale, som sikrer knap 19 milliarder i erstatning til danske minkavlere og følgeerhverv. Over de næste ti år skal avlerne kompenseres for aflivningen af alle mink i kampen mod coronasmitte.