Hørt og set på Folkemødet: Morten Østergaard har lært af Det Sorte Tårn

NEDSLAG: Hvem har fået tilbudt sommerfugleterapi, og har Radikale egentlig lært noget af regeringsdannelsen i 2011? Det er noget af det, vi blev klogere på denne torsdag på Folkemødet.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Omsider er det blevet tid til at drage mod solskinsøen for at debattere, måske blive klogere og drikke øl.

Efter en måneds valgkamp og alt for lidt søvn er vi mere end klar til at dække dette års udgave af Folkemødet, og her får du et overblik over den politiske festivals allerførste dag.

Morten Østergaard har lært noget af 2011
Mette Frederiksen proklamerede onsdag, at der vil være pause i regeringsforhandlingerne både torsdag og fredag i respekt for Folkemødet. Og den pause har Radikales Morten Østergaard ikke været sen til at gøre brug af. Allerede da Altinget cykler ind i Allinge torsdag morgen, møder vi Østergaard, der i færd med at tale med folket.

Men han har også god grund til at komme i god tid. Han er nemlig den første partileder, der skal indtage Folkemødets hovedscene, kort tid efter selve Folkemødet officielt er blevet skudt i gang ved middagstid.

Netop regeringsforhandlingerne og det overståede folketingsvalg fyldte en del i den radikale partileders tale:

”Meget er sket, siden vi sidst havde muligheden i 2011. Lad mig være ærlig og sige: Vi radikale har lært af det. En ny regering, som danskerne skal kunne holde af og have tillid til, kan ikke bringes til verden ved tovtrækning. Ved spinkrig. Eller endeløs vinder-taber-metaforik. Det er læren fra 2011. Og bliver det afsættet igen, når vi afslutningen lige så hurtigt og brat som VLAK-regeringen,” sagde Morten Østergaard.

Sommerfugleterapi
Hella Joof har været i sit gavmilde hjørne i dag og har tilbudt Rasmus Paludan en omgang sommerfugleterapi.

Det er i øvrigt noget, som Dansk Folkepartis Søren Espersen har god erfaring med. Han fortæller til Altinget, at han ved et tidligere folkemøde modtog behandlingen og slap af en spændingshovedpine, som han havde bøvlet med i årevis.

Bertel er altid klar på sang
Hvornår er Bertel Haarder ikke klar til at stille sine sangkundskaber til rådighed? Det vides ikke. I hvert fald sprang han straks til, da han dukkede op til en debat i Allinge Havn. Debattens start var blevet forsinket, og Marstals Maritime Sangforening var i stedet i fuld gang med en optræden, og så sprang Folketingets ældste medlem op på scenen for at synge med.

Foto: Arthur Joseph Cammelbeeck/Altinget 

Dagens citat
Det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal pleje netværket på Folkemødet. Det må Altinget konstatere efter at have overhørt følgende strategiplanlægning.

Konsulent til anden konsulent: “Du bliver nødt til at møde ham et andet sted end Cafe Sommer, for der skal jeg mødes med deres værste konkurrent samtidig.”

Læs også

Dagens afbud
Folketingsvalgkampen har tæret hårdt på Nye Borgerliges Pernille Vermunds kræfter. Og derfor vil hun ikke være at finde i Allinge i de kommende dage.

Det har hun fortalt til Ritzau, hvor hun uddyber og siger, at hendes weekendplaner i stedet bliver at gå nogle ture og få ro.

Afbuddet betyder også, at der ikke kommer nogen partiledertale fra Nye Borgerlige på hovedscenen.

Det var alt fra Altinget på denne solbeskinnede torsdag i Allinge, men vi vender stærkt tilbage i morgen med endnu flere nedslag. Hvis du mangler en god idé, hvor de sjove ting finder sted i morgen, kan vi anbefale, at du tjekker vores tætpakkede program for Folkemødet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion