Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

NY FORMAND: Jakob Ellemann-Jensen kan være godt tilfreds oven på lørdagens ekstraordinære landsmøde. Den nye V-formands vigtigste opgave bliver nu at aflive fløjkrigene, vurderer Altingets politiske kommentator.  

Den nye formand for Venstre kan være meget tilfreds oven på lørdagens ekstraordinære landsmøde.

Det vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, som dog forventer, at Jakob Ellemann-Jensens råstyrke hurtigt vil blive testet.  

"Ellemann kommer hurtigt til at skulle tage stilling til klimalov og finanslov, men det allervigtigste for ham bliver at sikre, at det virkelig er forbi med de interne fløjkampe. Det kan man få en pejling af, når Venstre om få dage skal fordele posterne i folketingsgruppen," siger Erik Holstein. 

Oven på valget af den nye formand er der nemlig en stærk forventning om, at der skal rykkes lidt rundt på posterne i folketingsgruppen.  

For eksempel er Ellemann på nuværende tidspunkt også politisk ordfører, og der er tvivl om, hvorvidt Kristian Jensen vil fortsætte som gruppeformand eller træde et skridt tilbage i gruppen.  

Det kan udløse en større rokade.  

"Det bliver interessant at se, om det kan ske uden for meget muleri og surhed," siger Erik Holstein.  

Havde håbet på Inger 
Landsmødet giver dog den nye V-formand et stærkt afsæt.  

Her var det nemlig tydeligt, at baglandet entydigt bakkede op om den nye formand. 

"Ellemann kan være super tilfreds efter det ekstraordinære landsmøde. Han holdt en stærk tale, og han fik valgt den næstformand, han helst vil have," siger han med henvisning til, at Inger Støjberg slog Ellen Trane Nørby i kampvalget om at blive Venstres næstformand. 

"Taberen tog det tilmed pænt, så Venstre har omsider en chance for at komme videre efter et historisk kaos," tilføjer han.

Med Inger Støjberg ved sin side har Venstre fået en dynamisk duo med to af Folketingets mest slagkraftige profiler i spidsen.  

"Politisk dækker de to tilsammen meget bredt, i Venstre favner de måske 95 procent af medlemmerne. Det vigtige er nu, at Støjberg forstår, at det er Ellemann, der lægger kursen – og at hun ikke skal udfordre ham, selvom hun fik et stærkt mandat af baglandet," siger Erik Holstein, der mener, det er for tidligt at tale om, at der nu er ro i Venstre oven på de seneste mange ugers åbenlyse kaos, der kulminerede med afgangen af både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen fra Venstre-toppen. 

"Men man skal lægge mærke til, at Ellemann slog fast i sin landsmødetale, at han vil slå hårdt ned på fløjkrige. Det er klogt at lægge den linje i en situation, hvor ingen tør anfægte ham." 

,

Forrige artikel  LA og Cepos efter frasalg af Radius: Staten bør sælge Ørsted LA og Cepos efter frasalg af Radius: Staten bør sælge Ørsted Næste artikel Ellemann fik lagt snittet rigtigt Ellemann fik lagt snittet rigtigt