Holstein: Khader-comeback varsler ny værdipolitik for K

COMEBACK: Naser Khaders (K) tilbagekomst til dansk politik kan føre til en skarpere værdipolitisk kurs for Konservative, vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Naser Khaders tilbagevenden til dansk politik varsler en ny og skærpet værdipolitisk kurs for Konservative. 

Det vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, efter Naser Khader har bekræftet, at han stiller op for det borgerlige parti til det kommende folketingsvalg.

Hvor partiformand Søren Pape Poulsen står for en mere moderat værdi- og integrationspolitik, har Naser Khader længe stået for en langt skarpere linje, når det kommer til de spørgsmål.

Og det er netop på værdipolitikken, at Naser Khader står stærkt i offentligheden, mener Erik Holstein.

“Søren Pape har fra dag ét lagt sig på Dansk Industri-linjen, hvor man endelig ikke må fornærme nogen, og hvor man gerne ser en øget indvandring. Det har været en taktisk fejl af Søren Pape, og man må i hvertfald gå ud fra, at Khader kan få lov til at fortsætte sit meget bastante felttog mod islamismen og alt, hvad der ligger derude. Det vil føre til en vis korrektion af Konservatives værdipolitiske linje,” siger Erik Holstein.

Han understreger, at det kan blive en styrke for Konservative, der længe har stået svagt i meningsmålingerne. Ifølge den seneste måling fra Norstat ville partiet få blot tre procent af stemmerne, hvis der var valg i dag.

“Naser Khader ved virkelig noget om værdipolitikken, og i en tid med islamistisk terror er der i den grad brug for hans stemme. Han har en meget stor troværdighed på det område, og han var en af de første herhjemme, der advarede mod truslen fra islamisterne. Derfor vil han også være en enorm styrke for Konservative,” mener Erik Holstein.

Godt valg til Khader
Naser Khader er ingen novice i dansk politik og blev første gang valgt ind i Folketinget i 2001 for Radikale.

Han var medlem af partiet indtil 2007, hvor han meldte sig ud og stiftede partiet Ny Alliance sammen med Anders Samuelsen (LA) og den daværende konservative MEP’er Gitte Seeberg.

Partiet blev dog aldrig den succes, iagttagere havde forventet, og i 2009 forlod Naser Khader partiet og skiftede til Konservative. 

Han blev dog ikke genvalgt ved folketingsvalget i 2011, og siden da har Naser Khader arbejdet som blandt andet Senior Fellow ved den konservative tænketank Hudson Institute i Washington og som radiovært på P1.

Erik Holstein tror dog, at Naser Khader kan få et godt valg, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) trykker på valgknappen.

“Naser Khader har fået genopbygget sig selv efter valgnederlaget i 2011. Han er både blevet brugt som ekspert i forhold til konflikten i Syrien, og derudover har han lavet nogle meget spændende programmer med Ahmed Akkari, så i mange vælgeres øjne er han blevet rehabiliteret ved at snakke om de ting, som hele tiden har været hans udgangspunkt,” siger Erik Holsten, som mener, at Khader har gode chancer for at blive valgt ind denne gang.

“Konservative har givet ham en meget attraktiv kreds. Det sjove er, at Khaders kreds er stærkere end den, partiformanden har fået,” siger Erik Holstein.

Forrige artikel S: Terrorbekæmpelse må ikke blive et partipolitisk slagsmål S: Terrorbekæmpelse må ikke blive et partipolitisk slagsmål Næste artikel Flere danskere genoptrænes end nogensinde før Flere danskere genoptrænes end nogensinde før
Trods nej fra EU: Kofod klør på med flygtningemodtagecentre

Trods nej fra EU: Kofod klør på med flygtningemodtagecentre

ASYL: Hvis EU ikke vil være med, gør Danmark det alene, lyder det fra udenrigsministeren, efter at EU’s migrationskommissær blankt har afvist at tage regeringens idé om flygtningemodtagecentre uden for EU med i det udspil til en ny europæisk asylpolitik, der kommer i denne uge.