Om  
Kristoffer Hjort Storm
Inger Støjberg

Inger Støjberg udpeger spidskandidat til europaparlamentsvalg

Byrådsmedlem Kristoffer Storm skal være Danmarkdemokraternes spydspids til Europa-parlamentsvalget i juni 2024. Hovedbestyrelsen og Inger Støjberg udnævnte ham i lørdags til spidskandidat for partiet, som ønsker "et slankere EU."

Hvis Danmarksdemokraterne får samme succes til Europa-parlamentsvalget som til folketingvalget, vil de sikre sig et af de 13 danske mandater. 
Hvis Danmarksdemokraterne får samme succes til Europa-parlamentsvalget som til folketingvalget, vil de sikre sig et af de 13 danske mandater. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Danmarksdemokraternes hovedbestyrelse har udpeget den 34-årige aalborggenser Kristoffer Hjort Storm som spidskandidat til Europa-parlamentsvalget i 2024. 

Det oplyser TV 2 Nord lørdag.

Og hvis Danmarksdemokraterne får samme stemmeandel til Europa-parlamentsvalget som til folketingvalget 1. november, så vil Kristoffer Hjort Storm sikre sig et af de 14 danske mandater. 

Hjort Storm sidder som byrådsmedlem i Aalborg Byråd for Danmarksdemokraterne, men har en længere politisk baggrund bag sig i Dansk Folkeparti.

"Jeg tror, at alle der kender ham, ved, hvor dygtig han har gjort det heroppe i det nordjyske. Han har også altid haft en stor interesse for EU-politik. Som nyt parti er det afgørende, at vi får en kandidat, der har en sikker hånd på rattet, og det får vi med Kristoffer," skriver Inger Støjberg til Nordjydske om udnævnelse.

Kristoffer Hjort Storm vil kæmpe for et slankere EU, siger han til TV 2 Nord:

"EU blander sig i alt for mange overstatslige ting i dag, og jeg synes, det er vigtigt, at vi kommer tilbage til kernen i, hvad der egentlig var meningen med det her europæiske fællesskab. Det var frihandel, og det var at støtte hinandens økonomier, og det skal vi tilbage til, og så skal EU blande sig uden om hvad for en politik, der føres i det enkelte medlemsland."

I Aalborg Byråd sidder han som rådmand for Senior- og Omsorg, men naturligivs stoppe, hvis han bliver valgt ind.

Tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom

Kristoffer Hjort Storm har et langt politisk CV med rødder i Dansk Folkeparti.

Men i sommeren 2022 mistede Kristoffer Hjort Storm troen på, at Morten Messerschmidt var den rigtige mand til et genrejse Dansk Folkeparti.

"Jeg har stor respekt for Morten Messerschmidt, som jeg anser for at være landets bedste debattør og som et meget behageligt menneske, så jeg ønsker ham al mulig held og lykke med partiet. Men det bliver uden mig," skrev byrådsmedlemmet dengang.

Han har tidligere har været medlem af Dansk Folkeparti, hvor han meldte sig ind i 2010. Fra 2012 til 2015 var han formand for Dansk Folkepartis Ungdom i Nordjylland og fra 2013 til 2014 hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Folkepartis Ungdom.

Fra 2014 til 2018 var Kristoffer Storm regionsrådsmedlem i Region Nordjylland. Fra 2018 til 2021 var han 1. viceborgmester i Aalborg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristoffer Hjort Storm

Kommende MEP (DD), Rådmand (DD), Aalborg Kommune, regionsrådsmedlem (DD), Region Nordjylland
Gymnasial

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00