Liva-forperson efter kritik af arbejdsmiljø: "Det er en uro, jeg ikke kan genkende"

Livas forperson vil ikke kommentere på anonyme anklager om dårligt arbejdsmiljø i Liva, fortæller hun i interview med Altinget. Hun bakker fuldt op om sin direktør Flora Ghosh, som for anden gang på få år kritiseres for sin ledelsesstil.

Organisationen Liva har i flere omgange været ramt af beskyldninger om dårligt arbejdsmiljø. 
Organisationen Liva har i flere omgange været ramt af beskyldninger om dårligt arbejdsmiljø. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl LøppenthinSøren Dahl

De ansatte i Liva har brug for arbejdsro, og de oplever ikke at arbejde i en organisation, hvor "hverken det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø halter". 

Sådan lyder konklusionen fra Liva-forperson Trine Grünberger, efter den prisvindende ngo for anden gang på få år er blevet ramt af beskyldninger om dårligt arbejdsmiljø og "grotesk" dårlig ledelse.

Forpersonens udlægning står dermed i skarp kontrast til meldingerne i et anonymt brev sendt til Arbejdstilsynet af flere tidligere medarbejdere i Liva.

I brevet beskrives Liva-direktør Flora Ghosh ledelsesstil som værende "baseret på frygt og manipulation".

Altinget har talt med en række kilder med dyb indsigt i Liva, som bekræfter forholdene, der beskrives i brevet.

Læs hele historien her.

Det har ikke været muligt at få et interview med Flora Ghosh, men Livas forperson, Trine Grünberger, har valgt at stille op i sagen.

Hun mener, det er vanskeligt at forholde sig til anklagerne, når Liva-ledelsen ikke kender afsenderen.

"Jamen, jeg har det egentlig sådan, at jeg synes, det er svært at kommentere på anonyme anklager af den karakter. Det går jo uden om de systemer, som en virksomhed har. Det er AMO (Arbejdsmiljøorganisation red.) og en arbejdsmiljørepræsentant."

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00